Facebook | Tinder | Seznamka

Seznamka od Facebooku se prozatím v Evropě nespouští. Firma narazila u úřadů

Podle aktuálních informací chtěl Facebook dnes spustit v Evropě svou seznamku Facebook Dating. Plán mu ale zhatily irské úřady, kterým se nelíbilo, že se o projektu dozvěděly příliš pozdě.

Facebook Dating je služba, se kterou chce sociální síť zaútočit proti velkým světovým seznamkám, který kraluje převážně Tinder. Chce přitom využít velkou uživatelskou základnu, jež má k dispozici. Služba jako taková vytváří oddělený profil od toho na Facebooku, kam si můžete přidat fotografie z Instagramu a přidat další podrobnosti. Následně je už na vás, zda se chcete seznámit s někým z vašeho okruhu známých, nebo kompletně cizím člověkem.

85a1c2f5-9267-4781-8bf1-89d28964b891 
Facebook Dating kombinuje rozhraní Instagramu a Tinderu.

Pracuje tak s poměrně velkým balíkem osobních dat, spuštění tudíž podléhá určitým pravidlům v rámci Evropské unie. Firma hlavně musí dodat zhodnocení dopadu zpracování uživatelských dat. Jak ale uvedla irská komise pro ochranu údajů, o chystané službě se dozvěděla pouze den před plánovaným spuštěním 13. února, což ji značně znepokojilo.

Spuštění se tak v rámci EU odkládá, podle vyjádření Facebooku ale dodali úřadům veškeré požadované dokumenty a teoreticky bychom nemuseli čekat příliš dlouho. Prozatím mohou Facebook Dating využívat pouze uživatelé v přibližně 20 zemích, mezi které patří například USA, Kanada, Brazílie, Mexiko či Thajsko.

Podívejte se, jak funguje služba Facebook dating:

Zdroj: The Verge

Diskuze (13) Další článek: Airbus odhalil model letadla budoucnosti. MAVERIC vypadá jako rogalo a ušetří pětinu paliva

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,