Seznam vylepšil vyhledávání obrázků, přidal Wikipedii a prodej

Seznam před pár dny vylepšil svůj vyhledávač obrázků, které provozuje na adrese www.obrazky.cz. Vyhledávač je postaven na enginu vyhledávače Picsearch a klasicky vyhledá obrázky na internetu, podobně jako Google nebo Bing. Ve výsledcích nechybí informace o rozměrech, velikosti a formátu obrázku, zvýrazněna je adresa webu, na kterém je umístěn. Nově vyhledávač nabízí také encyklopedické informace a komerční obrázky.

Pro nabídku placených obrázků si Seznam vybral za partnera mladou českou fotobanku Pixmac. Co se týče encyklopedických informací, zde Seznam nabízí výpis z Wikipedie, pokud je zde přítomné vyhledávané heslo. Výpis se zobrazuje v boxu, nalevo od nalezených obrázků.

Obrazky1.jpg Obrazky2.jpg
Novinky na Obrázky.cz: Encyklopedické informace • a nabídka komerčních obrázků 

Drobnou změnou prošla také titulní stránka. Nově ukazuje na nejhledanější obrázky a nabízí tipy pro hledání, např. kreslené obrázky, mapy, zvířata, apod.

Obrazky3.jpg
Vylepšená titulní stránka

Vyhledávač Seznamu ovšem vedle současné světové konkurence působí poněkud zastarale. Nedávno vylepšený vyhledávač obrázků od Googlu, kde se nezapře inspirace Bingem, nabízí atraktivnější a přehlednější podání výsledků a více funkcí pro filtrování, včetně hledání podle obličejů či barev. Seznam sice nyní nabídl dvě nové zajímavé funkce, ale obávám se, že provázanost s Wikipedií a komerční fotobankou ocení minimum uživatelů.

Diskuze (11) Další článek: vReveal: video z mobilu či webky může vypadat lépe

Témata článku: , , , , , , , ,