Setkání Windows User Group – květen 2011

Windows User Group chystá na květen spoustu zajímavých akcí v různých městech České republiky. Vyberte si.

V květnu máme pro vás mimo devíti kvalitních přednášek i několik zajímavých novinek. Cloud computing, serverová infrastruktura, bezpečnost, virtualizace a klientský software, tedy hned přes třicet videozáznamů takto tematicky a obsahově bohatých přednášek konference GOPAS ShowIT je volně k přehrání na našem webu v sekci Záznamy. Zároveň jsme uzavřeli spolupráci s časopisem CHIP, a tak si můžete z některých našich akcí odnést domů i zajímavé čtení v podobě aktuálních informací ze světa počítačů a digitální techniky, testů hardwaru a softwaru a také další praktické rady a tipy v tištěné podobě. A pokud nejste našimi fanoušky na Facebooku, měli byste tak rychle napravit. V nejbližších dnech pro vás totiž chystáme malou soutěž. Tak na viděnou v květnu.


Brno – Complex Event Processing
9. května 2011, 17:00 – RNDr. Zdenko Staníček, Ph.D.

Dnešní doba nás nutí pracovat s obrovským množstvím informací, musíme se velmi rychle rozhodovat a je tedy pro nás výhodou, jsme-li schopni inteligentně a rychle zpracovávat veliké množství událostí, které se dějí kolem nás. Complex Event Processing (CEP) se zabývá řešením problematiky zpracování toku událostí.

Ostrava – Windows Failover Cluster
10. května 2011, 17:00 – Martin Pavlis (MVP)

Pokud máte obavu, že při výpadku serverů dojde díky nedostupnosti systémů k finančním ztrátám ve vaší společnosti, je jistě na čase, začít přemýšlet o jejich nasazení na platformě vysoké dostupnosti. Pokud navíc dokážete vyjádřit finanční ztráty při výpadku v řádech hodin, dne, atd., bude investice do vysoce dostupného scénáře dobře obhajitelnou. Vše, co potřebujete vědět pro návrh vysoké dostupnosti služeb ve Vaší společnosti se dozvíte na přednášce Martina Pavlise, který se zaměří na vestavěné role systému Windows, tedy např. souborové a tiskové služby, DHCP, virtualizace pomocí Hyper-V a mnohé další.

Písek – SharePoint 2010 Portal a Foundation pro všechny
11. května 2011, 17:00 – Jan Slavík

SharePoint je komplexní portálové řešení, na kterém lze vystavět jednoduché stránky pro sdílení dokumentů v rámci týmu a firmy. Nebo také kompletní firemní intranet umožňující zaměstnancům efektivně spolupracovat, případně i portálový extranet pro zákazníky.

Zlín – Hyper-V vs VMware
11. května 2011, 17:00 – Ondřej Výšek

V dnešní době je serverová virtualizace nejenom “trendy”, ale dalo by se říci i nutností. Mnoho organizací přemýšlí o tom, zda zvolit VMware nebo Hyper-V. Tento workshop provede srovnání obou virtualizačních platforem nezávislýma očima dodavatele VMware i Microsoft.

Brno – Rodina SBS 2011 se představuje
25. května 2011, 17:00 – Jan Pilař (MVP, MCP, MCTS)

Small Business Server, to je integrované řešení vhodné pro malé firmy do 50 počítačů aneb Windows, Exchange a SharePoint Server v jednom balení s centrální administrací. Zajímá vás, proč se najednou říká o SBSku „rodina“? Zajímají vás rozdíly mezi SBS 2011 Standard a SBS 2011 Essentials? Zajímá vás, zda je SBS připraveno na dobu „v cloudu“?

Ostrava – Hromadné nasazení Windows 7
25. května 2011, 17:00 – Vladimír Rab (MCT, MCITP, MCSE Sec + Mes - CCNP, CCDA)

Podíváme se na životní cyklus operačního systému a HW ve firemním prostředí a jak provést inventarizaci stávajícího stavu. Probrány budou možné způsoby nasazení Windows 7 pomocí WAIK, WDS, LTI, ZTI a jak řešit kompatibilitu aplikací a migraci a nastavení uživatelského prostředí pomocí GPO.

Hradec Králové – HTML5
26. května 2011, 17:00 – Štěpán Bechynský

Co je HTML5? Jak na moderní webové stránky? Sémantika, nové elementy, canvas, nové možnosti CSS3, jak využít možnosti Internet Exploreru 9 jako Pinnes Sites a grafické akcelerace, Geolocation API. Pokud vyvíjíte webové stránky a aplikace, rozhodně si nenechte tuto přednášku utéci!

Praha – Srovnání virtualizačních platforem VMware a Microsoft
26. května 2011, 17:30 – Ondřej Výšek, Petr Kubeš

V dnešní době je serverová virtualizace nejenom “trendy”, ale dalo by se říci i nutností. Mnoho organizací přemýšlí o tom, zda zvolit VMware nebo Hyper-V. Tento workshop provede srovnání obou virtualizačních platforem nezávislýma očima dodavatele VMware i Microsoft.

Praha – Team Foundation Server 2010 pro malé týmy
31. května 2011, 17:30 – Michael Juřek

TFS 2010 – nástroj pro týmovou spolupráci a řízení životního cyklu při vývoji software. Navzdory všeobecnému přesvědčení je tento nástroj určen i pro malé (dokonce jednomužné) týmy a není ani nákladný ani složitý na implementaci. Přednáška bude zaměřena především na funkce okolo SourceControl (hlavně Branch, Merge), scénáře pro „sdílení„ kódu, binaries komponent, projektů; přechod z Visual SourceSafe na Team Foundation Server 2010 (rozdíly ve funkčnost SourceControl, migrace, problémy co čekat apod.); pracovní položky – minimum byrokracie pro přežití; automatické buildy, doporučené scénáře a postupy.

Autor: Petr Vlk (WUG Písek)

Články ze série Microsoft TechNet nevytváří redakce Živě.cz, ale partneři programu Microsoft TechNet. Jsou publikovány v rámci mediálního partnerství Živě.cz a společnosti Microsoft.

Váš názor Další článek: AMD Llano bude mít Radeon HD 6550 s možností hybridního režimu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,