Sestavy na listopad: Vánoce jsou za dveřmi

Diskuze čtenářů k článku

27. 11. 2008 15:08

Dovolím s upozornit na chybu v článku - AMD 740G má integrovanou ATI Radeon HD 2100 a nikoliv ATI X1250 jak uvádíte! Mohlo by to někoho splést, když bude stahovat ovladač z webu ATI.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 10:40

Zdravím Vás. Docela by mě už také (a snad i mnoho další) zajímalo obdobné srovnání: NetNotebooků a notebooků. V kategoriích s Dph: do 10tis. Kč, do 13-15tis. Kč, do 20-25tis.Kč a do 50tis.Kč. Z hlediska výkonu, cena/výkon, dodávaného OS atd... (nejlépe modely "9"+"10" a "14") Myslím si, že už nastala doba přechodu k notebookům...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 14:20

Pokud rozumite anglicky, snadno si srovnani netbooku resp testy notebooku najdete na netu (treba pomoci Google).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 19:21

Přechodu na notebooky v jejich stávající podobě bych se opravdu nechtěl dožít. Kvůli jejich primárnímu určení je to jeden velký kompromis. :) Tyhle články řeší především skládání sestav, výběr notebooků funguje na odlišném principu a často je už jen volba výrobce otázkou osobních preferencí potenciálního uživatele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
TarasBulba  |  07. 11. 2008 08:45

Ceny se vážně daly do pohybu. Třeba toho Velociraptora bych za zmiňovaných 4200Kč sotva sehnal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2008 23:21

Myslim, ze autor pro HTPC nemohl vybrat odpornejsi case. A navic jeste kremove bily

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 15:56

Dobrý den. Rád bych se zeptal odpovědných lidí v redakci živě.cz, proč svůj sice lehce kontroverzní, ale i tak populární web diskreditují spoluprací s opakovaně veřejně na intenretu usvědčeným lhářem nerespektujícím ani elementární pravidla nakládání s informacemi? Vždyť je to ostuda!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 16:05

Co vám vadí na tomto konkrétním článku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 16:23

Na tomto konkrétním článku mě nevadí nic. A to jen proto, že po přečtení jeména autora jsem ho přestal číst, protože vím co v něm je. V každé sestavě karta ATI. Je to trapné, ale to je mi ukradené. Člověk, který jen tak pro ilustraci přijede na Invex, tam vyfotí vynikající sbírku historických grafických karet jednoho z redaktorů konkurenčního magazínu, poté odstraní loga tohoto magazínu a obrázky dodává je do svých článků na portálech, se kterými spolupracuje (viz třeba žive), jako sbírku někoho úplně jiného, tak tento člověk je prostě lhář a podvodník, a pokud se hodláte dehonestovat spoluprací s takovýmito lidmi, dobře vám tak. Toto je jen přátelsky míněná rada. Naložte si s ní jak uznáte za vhodné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 17:20

V textu jsou alternativy od Nvidie, přece nebudeme do sestav cpát grafiku od ATI i Nvidie, jen pro pocit, že se nikomu nenaddržuje.

Abych pravdu řekl, ty grafiky jsem tam fotil taky, a kdyby mi Mirek neřekl, že patří jemu, tak bych to nepoznal. Bylo to pohromadě s ostatníma výstavkama Asusu, a fakt by mě nenapadlo, že by si někdo usyslil a někde skladoval tolik karet, a měl bych za to, že jsou na cedulkách jen proto, že jsou spoluorganizátory výstavky a svezli se. Byly tam i celkem unikátní karty s logem Asusu, u kterých by člověk nepředpokládal, že je může mít ve sbírce obyčejný smrtelník, a mám za to, že tam byly i karty zapůjčené Asusem, které do sbírky Mirka Jahody nepatří - nepředpokládám, že by do vlastní sbírky pořizoval deset grafik s aktuální hodnotou od pěti do dvanácti tisíc, nebo že by mu je někdo daroval.

Vitrínky měly nahoře loga Asusu, jestli byl na nich i Extrahw už první den od počátku netušim, byly na opačné straně společného stánku Asusu, Intelu a co já vim koho ještě, drtivá většina z novějších karet byla z produkce Asusu. Na cedulkách byly loga Extrahardware, ale z toho člověk nepozná, že grafiky patří Mirku Jahodovi.

Že si dal záležet na tom, aby na cedulkách nebylo vidět logo Extrahardware, když se domníval, že karty patří Asusu, se po pogromu na DDWorld na Extrahw nedivím, proč by je zbyečně propagoval na svém webu, že?

Nejsem si vědom, že by na Živě byly nějaké fotky páně Stacha z Invexu, ale i tak nevím o tom, že by autor nemohl někomu dát do článku vlastní fotky s výstavkou něčeho, co osobně nevlastní bez upozornění, komu to patří. Tohle prostě netrefil, nevěřím tomu, že by to byl záměr. Když si inkriminovaný článek přečtete, zjistíte, že tam netvrdí, že grafiky patří Asusu, pouze že jsou na stánku Asusu .

Ale příspěvek od Mirka Jahody na DDWorldu o tom, že karty patří jemu, je, pokud vím, první hned pod článkem a visí tam už od té doby, co to vydal, nikdo nic nezastíral ani nemazal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 07:15

To se teda sakra divím, že ty fotky upravoval. Na Extrahardware neproběhl žádný pogrom, alespoň pokud vím. Na Extrahardware byl server DDworld zakázán linkovat jakožto zdroj někdy úplně smyšlených, ale vždy neověřitelných informací. Pan J.S. se nikdy neobtěžoval odkazovat zdroje informací ze kterých čerpal. Po obrovské vlně kritiky, kdy polovinu kritiků téměř zabanoval, už mu to asi bylo velmi trapné, a tak místo odkazů na zdroje začal uvádět jméno serveru, kde si to "někdy" (uživateli najdi si sám) přečetl. Pravděpodobně je to záměr, protože když si člověk ten originální článek pracně dohledá, zjistí, že je tak trošku o něčem jiném.

Recenze tohoto pána už kromě pár pubescentů nebere nikdo vážně, protože vždy vyhraje testovaný produkt ATI. Což už přijde směšné i mnohým fanouškům této značky. Ale hlavně, při jakékoli doplňující otázce či žádosti o další informace je čtenář poslán do prdeelee s tím, že tomu nerozumí. Zásádní informace typu propady a min FPS tento člověk záměrně zatajuje a čtenářům neprozrazuje ani to, pokud v dané hře ATI karta trpí vypadávajícími texturami či jinou chybou vykreslování. Jakožto testy ve stylu naměřil jsem cosi ve sklepe a výsledek je, že ATI je nejlepší bylo logicky znemožněno likování recenzí DDWorldu jakožto neobjektivního zdoje. Nikoli proto, že by server s nedůvěryhodnými výsledky musel být zabanován, ale proto, že pan J.S šíří mezi svými ovečkami bludy o tom, že EHW podvodnický server placený nVidií a tito lidé pak plevelili fórum a diskuze s odkazy na DDW. Zajímavé je, že když byly odkazy na DDW zakázány, magoři z DDW zmizeli, přestože dikutovat jim nikdo nebránil, jen nemohli odkazovat DDWorld. A tomu vy říkáte pogrom na DDWorld?

Když na DDWorldu napíšete doplňující dotaz k testu, protože se vám nezdá, je okamžitě vymazán!

Ale to je asi jedno. Pochybuji, že jste mě vůbec vzal vážně. Ale letmý pohled do každé diskuze zde na žive.cz pod článkem tímto pána vám krásně demonstruje, že mám pravdu. Přeji hezký den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 11. 2008 15:50

Ty seš ale DEMAGOG!!!

Opozice nie je zabanovaná na www.ddworld.cz, len chytráci (používajúci vulgarizmy) ako možno ty čo si pred ústa nedávajú servítku a sústavne porušujú pravidlá webu platné pre všetkých ostatných.

Redaktor p.Stach spolupracoval s p.Jahodom a inými redaktormi, uverejnenie fotiek s horeuvedenej akcie by si bez súhlasu autora určite nedovolil.(mohlo by to mať aj právnu dohru)

"Zásádní informace typu propady a min FPS..." no ako som si mohol všimnúť aj na EHW sa od dôb ATi HD48xx prestalo s uverejňovaním priebehov(min.) fps, asi dôvod zlepšenia oproti radám HD38xx a dobehnutie resp. predbehnutie konkurencie(nV).

Takže Ta poprosím o väčšiu profesionalitu písania tvojich príspevkov a nevytváranie klamlivej a demagogickej dezilúzie o tvojom "diabolskom" DD webe.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 17:53

Jsem si jist, že důvodem k nezveřejňování grafů s průběhy není zlepšení Radeonů, které chce někdo ututlat, ale významný nárůst pracnosti a rozsahu testů, které jsou už v téhle podobě megalomanské nejen v českém, ale i v celosvětovém měřítku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 19:51

To je samozřejmě snadno vyvratitelná lež. K onomu zveřejnění fotek se pan Jahoda vyjadřuje na fóru osobně, a podle jeho vyjádření musel osobně psát na zmíněné weby a upozorňovat je, že sbírka karet je jeho. O jaké koordinaci zde mluvíte?

Nejde o min FPS. Občas se ale recenze dostane do situace, kdy její výsledky jsou dosti pochybné. Prosím, jak zde již padlo, může se stát. Když takto přišel nějaký křikloun na Extrahardware, pan Jahoda ho uzemnil tím, že na vyžádání de-facto okamžitě poskytnul datové výstupy z měření.

Jak myslíte, že na stejný požadavek zareaguje pan Stach?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 18:14

Sestavy na Živě procházejí vznešeně řečeno "redakční úpravou", laicky řečeno vyhazuji z nich ony nepotvrzené či neověřitelné spekulace a upravuji komentáře, ze kterých sálá onen přehnaný zápal pro věc a semtam si přihodím něco z jiného úhlu pohledu.

Proto se ptám, co konkrétního vám vadí na tomto článku. Srovnejte si, v jaké podobě vychází sestavy Jana Stacha na Živě a v jaké na jiných webech.

Na pogromu Extrahardware na DDworld se podílejí především diskutující :). Obě "znesvářené" strany znám a nemyslím, že by byla situace vyhrocená tak, jak to může vypadat z vašeho komentáře.

Na testování je tragické, že když dojde k nějakým problémům, jen blbě se ověřuje, jestli je na vině konkrétní sestava, rozvrtaná instalace windows, betaverze ovladačů, a s jakou pravděpodobností se podobná chyba vyskytne jinde. Nemůžete kvůli každé kartě třikrát přeinstalovávat systém a zkoušet ji na třech různých sestavách, jestli je to problém karty, problém předprodukčního referenčního vzorku. Spousta chyb zmizí s novější verzí ovladačů dřív, než recenze vyleze na světlo bóží, a proto se na takové chyby člověk kouká s nadhledem a zabývá se jimi až v okamžiku, kdy jde o vleklé a přetrvávající závažné potíže. Vězte, že kdyby se v každém testu řešily všechny trampoty a drobné nehody, ke kterým při testování dochází, asi by to většina majitelů herních PC předem vzdala a rovnou zdrhla na konzole (které ale mají taky své mušky)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 15:10

Asi má specifické požadavky, ale zajímal by mě taky nějaký slušný monitor. Slušný z hlediska podání barev, ostrosti na dokonalé retuše fotek. LCD monitory, co jsou běžně prodávány jsou prostě neostré a většinou nejdou ani pořádně zkalibrovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 13:31

No jo opět Stachanovec se svým "nenápadným" protlačováním ATI, aspoň že uznal, že i ten ošklivý Intel umí vyrábět procesory. Co k tomu dodat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 14:58

Sestavy nejsou tak špatné, ale daly by se poskládat lépe.

Především bych vyměnil RAM za Patriot LLK a necpal bych všude ATI.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 06:39

Patriot LLK teď docela sprostě podražila, 2GB za tisícovku, zatímco 4 GB A-Data Vitesta se dají koupit za dvanáct-třináct set. LLK mám a půjde, po dvou reklamacích (vyměnili) zase začíná blbnout. Už mi nechodí na 4-4-4-12 pod 2,1 V (dřív běžně na 1,9V).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 11. 2008 15:01

No, musím ti dát za pravdu, poslední dobou mám také problémy s PC a přisuzuji to pamětem... Máš kit 2*2 GB LLK?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2008 15:46

Stachovec...OMG

Keď má AMD/ATi lepšiu ponuku ako konkurencia prečo nie?!

Ale miesto HD4850 by som volil HD4830=nižšia cena, podobný výkon(po pretaktovaní) a lepšie prevádzkové parametre(spotreba).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2008 17:38

Zatím nemám pocit, že by HD 4830 byla ničím výjimečným, je jen první o trochu dražší a opravdu decentně výkonnější alternativou ATI k "letité" a populární 9800 GT, resp. 8800 GT, která se objevila o dost později.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2008 17:53

p. Vágnere

Po dlhšom čase by ste mohli "hodiť" na web TESTík VGA-čok (pravdaže aj s HD4830) a rád by som si pozrel aj vaše super grafy priebehov fps v jednotlivých GAMEsách.(HD4830 vs nv9800GT)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor