Šest kotev, které táhnou tablety ke dnu

Trh s tablety raketově roste a skoro by se mohlo zdát, že nemají žádné chyby. Ani tato koncepce však není bez potenciálních rizik a kotev, které ji nakonec mohou stáhnout ke dnu

Šestá kotva: I tablet má konkurenci

Chytrými telefony to začalo, tablety to pokračuje a hybridy to dost možná skončí. Přestože jednoduché tablety s ARMem většině uživatelů postačují, ti náročnější se neobejdou bez plnohodnotného operačního systému a nabídky pokročilých aplikací. Na základech tabletů staví dnes moderní hybridní a konvertibilní stroje, kombinující to nejlepší ze světa klasických počítačů a tabletů. Jejich zásadním problémem je nesrovnatelně vyšší hmotnost a rozměry, v nabídce možností a výkonu ale tablety dramaticky převyšují.

Yoga
Hybridní stroje sice neposkytují komfort co do hmotnosti a rozměrů, jejich možnosti jsou ale o poznání dále, než u jednodušších tabletů postavených na procesorech ARM

Překryv najdete i půjdete-li opačným směrem. Chytré telefony se neustále zvětšují, úspěch zaznamenávají modely jako Samsung Galaxy Note nebo Huawei Ascend Mate s displejem o úhlopříčce kolem 6". S tablety si v ničem nezadají ani výkonem, k tomu navíc umožňují telefonování a připojení k internetu prostřednictvím mobilních sítí.

Tabletům jen tak neodzvoní, trh jako celek totiž nadále dravě roste a to nejlepší má stále před sebou. Všechno ale má svá pro a proti, některé kotvy tabletů jsou odstranitelné, jiné z podstaty věci nikoli. Tablet bude vždy doplňkem k jiným zařízením, nedá se z něj pohodlně telefonovat ani na něm plnohodnotně pracovat, v oblasti zábavy a konzumace obsahu je ale téměř neporazitelný.

Nepřehlédněte – kotvy jsme hledali i v jiných oblastech:

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,