Hardware | Nvidia | Grafické karty

Šéf Nvidie na Computexu prozradil, že uvedení nových Geforce je ještě daleko

Na právě zahájeném počítačovém veletrhu Computex pořádal šéf Nvidie Jen-Hsun Huang prezentaci o nových a připravovaných produktech. Celá prezentace se nesla v duchu novinek z oblasti umělé inteligence. Několik novinářů se však zeptalo, jak to vypadá s uvedením nové generace grafických karet Geforce. Odpověď všechny přítomné hodně překvapila. Jen-Hsun Huang totiž odpověděl, že nové grafické karty budou až za „delší čas“, upozornil AnandTech.

Podle dřívějších úniků informací to vypadalo na brzké uvedení už toto léto, ale to už by v tuto dobu až tak neurčitou odpověď Huang nepronesl. Nvidia dokonce po této prezentaci upravila program letošní konference Hot Chips, kterou bude pořádat 21. srpna. Původní program totiž obsahoval diskuzi o nových mainstreamových grafikách příští generace, ale tento bod programu byl vymazán.

Nvidia zřejmě nechce přiživovat spekulace kolem brzkého vydání nové generace grafických karet, protože by mohla způsobit předčasná očekávání a následné zklamání investorů. Toto je bohužel smutná zpráva pro hráče počítačových her, protože se nové generace karet dočkají asi o dost později, než se očekávalo.

Diskuze (26) Další článek: Nejrychlejší sítě na světě? Film přes ně nestáhnete, létají jimi totiž burzovní transakce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,