Sedmička oblíbených doplňků pro Mirandu

Používejte Mirandu efektivně! Přehled sedmi oblíbených doplňků pro instantní komunikátor Miranda, které musíte mít.
Kapitoly článku

Version Information

Doplněk Version Information toho sám o sobě příliš neumí. Jeho jedinou funkcí je vygenerování textového souboru, který obsahuje technické informace o vašem systému a instalaci Mirandy. Ačkoliv má tento plugin využití především při vývoji Mirandy a testování zkušebních verzí, brzy si našel fanoušky okolo webu Miranda-vi.org, který shromažďuje tyto technické zprávy, a vy pak můžete s ostatními soupeřit v klání, kdo má lepší doplňky a nejnovější verzi. Vedlejším efektem služby je pak snadné nalezení mnoha čerstvých verzí doplňků, které na oficiálním webu nenajdete.

vi0.jpg  vi1.jpg
Nastavení VersionInfo a klient pro službu Miranda-vi.org
vi2.jpg  vi3.jpg  vi4.jpg
Miranda-vi.org umí srovnávat vaši konfiguraci Mirandy s jinými uživateli a upozorní vás na nové verze doplňků

smsCZE

Drobné rozšíření smsCZE umí odeslat krátkou textovou zprávu na všechny české operátory. V případě O2 máte na výběr ze dvou SMS brán, uživatelé T-Mobile mohou odeslat SMS pomocí T-Zones účtu. smsCZE podporuje ukládání odeslaných SMS zpráv do globální historie a vede stručnou statistiku odeslaných zpráv.

smscze.jpg  smscze1.jpg
Stručné nastavení smsCZE a přístup přes kontextové menu
smscze2.jpg
smsCZE nabízí i funkci pro kompresi textu

History++

Jednou ze základních funkcí každého programu pro textovou komunikaci přes internet je také správa historie. History++ je na tomto poli prakticky standardem. Doplněk nabízí přehledný seznam veškeré historie pro vybraný kontakt.

historypp0.jpg  historypp.jpg
Základní přehled historie a brouzdání v minulosti s doplňkem History++

History++ nabízí rychlé vyhledávání, filtrování historie podle typu zprávy (text, soubor, změna stavu aj.) a nechybí ani tvorba záložek, které vás rychle přesměrují na požadovaný záznam v historii. Samozřejmostí je export historie ve formátu HTML, XML, RTF.

Doplňků pro Mirandu existují celé stovky. Jedni vybavují svého komunikátora desítkami funkcí, druzí naopak spoléhají na tucet základních rozšíření. Pokud se v doplňcích nevyznáte, můžete vyzkoušet některý z mnoha balíků, které nabízejí v jedné instalaci mnoho doplňků, aniž byste je museli sami hledat na internetu.

Oficální webové stránky Miranda-im.org
Kvalitní český web o Mirandě
České fórum o Mirandě

Používáte Mirandu? Jaký je váš nejoblíbenější doplněk? Pochlubte se v diskuzi.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,