Sedm kotev, které táhnou PC ke dnu

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 187

Názory k článku

02. 12. 2012 20:51

To je spíš o tom, co si řekneme co je a co není PC. Kupříkladu- jsou notebooky PC?Asi jsou jsou ultrabooky PC? Asi taky. A co takhle běžný PC (nebo notebook, nebo utrabook) s dotykovým displejem? Aha...Je to PC, a je to to "něco jiného co teď frčí? Mimochodem "i ten "božský Linux (pokud nepočítáme Android) běží na PC, takže uživatel ani nemusí rozpoznávat nějaký rozdíl.
Ten rozdíl je a bude, skutečně v tom na jaké si lidé zvyknou ovládání. Zlatá myš na PC -pohyb zápěstím, kurzor přeletí celou šíři či výšku obrazovky a stisk tlačítka se provede právě tam kde uživatel potřebuje. Když to srovnám s dotekovým displejem-čím větší, tím víc už musí člověk přendávat ruku a prsty (nebo spíše ruce) a přesnost stisku je zoufalá-a na každém zařízení jiná (asi jako když zastřelujete pušku)... dost času mi trvalo než jsem si třeba na mém Samsungu zapamatoval že to správné místo" je asi půl centimetru nalevo od ikony..
Mimochodem - ono už je " o zvyk" přejít v případě nouze od myší k touchpadu-i tady náhle zjišťujete že po přejetí celé uhlopříčky je plošky že "dál už to nepůjde a musíte se vrátit na začátek a "došmydlávat"
A to ani nemluvím o psaní textů na softwarové klávesnici. Nejen těch delších (když už to někoho baví)-ale když už se tedy tvrdí že "víc než ten prohlížeč internetu na počítači nepotřebuje", tak si zkuste napsat na SW klávesnici nějakou delší WWW adresu-taky asi zapláčete...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 11. 2012 16:59

7 kotiev, ktore tiahnu zive ku dnu:
1. miesto: Zbytocne clanky o nicom s nulovou informacnou hodnotou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 22:11

A zase se to najde xy lidí, kteří řeší kotvy místo tématu. Já s článkem +/- souhlasím, když se na to podívám z pohledu toho, co na PC dělají třeba moji rodiče, jim by tablet bohatě postačil a moc bych se nedivil, kdyby na něj jednoho dne (až PC "odejde"?) přešli. Kuba to pěkně shrnul v závěru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 21:21

Opravdu se mě týká až ten poslední odstaveček. Ikdyž občas lehnu do postele s telefonem, tak na svuj notebook s externím monitorem a PC na kterým zapařím CSko nedám dopustit.
Ano, ať si všichni ti z toho davu koupí placku my (tím myslím sebe, studenta IT, snad budoucího programátora) se přispůsobíme vytváření aplikací a obsahu pro jejich placky, ale dál budeme pracovat na PC/noteboocích.Jediný následek, může být ten, že klasické PC bude zase dražší, protože to už nepujde tak masově prodávat :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 20:14

Ad hry: Srovnávat Angry Birds s Doomem mě uráží

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 19:56

Už jako malé dítě jsem si představoval, jak mi bude na stole stát nějaká big tower prosvětlený modrým diodovým světlem, větráčky si budou tiše ševelit svoji monotonní melodii a můj pokoj bude vytápěn procesorem s taktem minimálně 4,5 GHz. Dnes už ani nedokážu usnout, aniž bych neslyšel zvuk proudící vody skrz čerpadlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 17:32

Tyhle kotevní články táhnou Živě ke dnu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 16:21

Já si myslím, že stolní PC tu ještě budou. Žádná sekretářka v nějaký firmě rozhodně nebude psát na dotykovým PC. Je prostě důležitý mít takový ten klasický PC pro skutečnou práci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 15:38

Ty grafy "made my day" :)
Herni automaty na pouti, ZX Spectrum, Atarko, x86 (rozumej 286), konzole, atd. atd. - proste melancholie...Muzete si me ted představit s fixkou na zachodku, jak do okynek toho grafu pisu "Byl jsem tu, yans" :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 15:01

Vzhledem k čím dál tím větší výkonnosti přenosných zařízení (nejen notebooků, ale i smartphonů, tabletů), brzo bude úplně zbytečné platit ještě za zvláštní kus nábytku, který umí prakticky to samé. Podle mě termín "domácí PC" do dvaceti let zmizí. Minimálně v té podobě jaké je teď. O integraci přístupu k netu v televizích a domácích spotřebičích ani nemluvím....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 14:23

Poslouchejte co vám teď řeknu: Kdybych si nechtěl zahrát nějakou hru (a ano, konzole mne zklamaly) tak si koupím - iMac. Je to krásné, teď ultratenké, ikonické..... Má to naprosto super obrazovku... Pokud NECHCETE HRÁT HRY tak je JEDNO jestli máte APPLE, WINDOWS NEBO LINUX ! Pokud chcete s počítačem PRACOVAT většínou MUSÍTE mít WINDOWS. Zjistil jsem že za půl roku (!!!) se WEB PŘIZPÚSOBIL IPHONU. Nedávno jsem neměl nabíječku na notebook a VŠECHNO musel řešit přes iPhone. Zjistil jsem že to jde. Pokud to jde přes iPhone, jde to i přes tablet. Na tom by navíc měly jít psát i texty, to na iPhone není moc ergonomické. Ano Běžný Franta Uživatel - nestudující- nepotřebuje k životu dneska klasické PCčko tak jak jej vnímáme my. Studenti a lidé pracující v kancelářích potřebují psát - proto se bez něčeho na čem se dá psát - pohodlně a rychle - neobejdou. Bohužel je tu jedna věc - firmy a zaměstnavatelé požadují aby zaměstnanec ovládal MICROSOFT OFFICE. Nic jiného. S tím mám třeba problém já-protože Office od MS nepoužívám už více než deset let. Myslím že pokud běžný uživatel nepotřebuje speciální programy a netrvá na maximální kvalitě her může v pohodě koexistovat s čímkoliv na čem se dá slušně psát (tzn. cokoliv k čemu jde připojit externí LCD) a herní konzolí. Jak říkám - nebýt her - klidně bych si místo hučíčí krabice s TN displejem koupil žiletku od Applu, k tomu xbox a byl bych taky spokojený. Ale xbox mě zklamal, pé es tři je drahá, takže zůstanu u PC... Aspoň prozatím!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 14:10

je zde spousta nicnerikajicich komentaru jak i clanek, s kotvama krome posledni.
jen ta posledni je pro mne jako ta hlavni kotva, ktera oddaluje lidi od pocitacu tim nemyslime personal computer ale jako desktopy. takze spravne by mel byt nazev clanku ne pc ale stolni pocitace, i kdyz v tretine pripadu, lidi maji i notebooky na stole, pripojene k mysi, reprakum atd...coz i nebrani v dnesni dobe, pouzivat notas jako takovy nettop pc s vlastni obrazovkou a moznosti pripojit k vetsimu pc. coz jen brani tomu ze na vykonnejsi notas chce vic penez, nez si sestavit vlastni pc. coz doposud delam ja, a dokonce porad i sestavuji lidem starsi pc.
a i v nasich domacnostech jsou vetsinou pc, a v moji nekolik pc a i pouzivame jako personalni pocitac, a jen jeden notas. pred nekolika lety, jsem travil vetsinu casu u pc (chaty,diskuze,strategie,online serialy dokud nam je neukradl), ale ted co uz mam pritelkyni a jsem z toho vyrostl, tak pc zapinam ne na dvanact hodin denne ale tak na jednu, dve...
uz ani fb nemam, ktery pro mne nebyl zadnym prinosem, spis je uzitecnejsi az zavislostne pro zenske http://cdn.inquisitr.com/wp-content/2011/08/facebo... ...
bohuzel, se mi nepodarilo net, vyuzit ani jako neco celosvetove nervove centrum a celolidske vedomi, abych treba prosazoval sve nazory, videni a treba i zaseval seminka do deni lidstva, aby uz konecne, lidi uvedomili ze nemuseji bat, opustit okovy k tomuto statu ktery ale nefunguje pro lidi, a zmenili svou zem podle toho co lidi potrebuji, bohuzel, ale cesky a slovensky prostor, je moc maly, na to aby se mobilizoval a z toho vzkvetlo neco vetsiho a jednotneho. no nic tehle odbocky necham, a zpatky k pc
ja bych si ke stolnim pc jeste pral takovou na prvni pohled zdalose by snadnou vec, a to dotykovou klavesnici to jest tvorenou s lcd panelu abych nebyl zavisly na layoutech a provedenich klavesnic, ale tak nikdo se toho neujal ani apple tak i ostatni zbrzdenci komerce nedelaji nic inovacniho. tak mozna si sam jednou vyrobim dostupnejsiho z normalniho dotykovyho lcd. zatim na dotykovy monitor a skombinovani s win8 nemam prostredky, a tak pokud prejdu na win8, tak jeho prvky metra se zbavim.
co dalsiho pred par lety jsem nutne potreboval, a to jiny zpusob ovladani kursorem nez mysi, kvuli karp. tunelu, bohuzel nic nebylo. nadejne vypadalo to ocz via ale to ukazalo ze umi jen prikaz click a ne pohyb mysi, aplikace pres ovladani webkou a ocima taky na nic. chtel jsem prejid na ext. touchpad, ale tak nedosel, uz ani moc nepotrebuji, kdyz opustil hrani strategii. ale bylo by fajn, mit uz neco mene narocneho na ruce. a hlas a gesta to urcite nebudou.
tedka jsem presel uz spis na tv, a poznavani informaci z nej, skoda jen ze nic z toho na tomto svete, kde jedinec bez financi nezmuze vubec nic, tak snad aspon moje vedomi po smrti pak bude mit z toho uzitek. ale zpatky, no skoda pc a tv, tak trochu ci vice, nas ukotvuji k ulitam ze ctyr zdi, kdyz prozatim nam venku unika nejvetsi krasa na svete a to priroda, slunce atd... a tak nase zdi jen rozsirujeme na ukor prirody, kdyz doposud nejsme shopni vzbudit a smerovat zivot k prosperite ducha lidstva a ne jen pohodli fyzickeho ale ne dusevneho, kdy vam nastroje nenazernych elit jako jsou soudy a exekutori vam nedaji ani svobodne dychat a uzivat zivota. proto mne uz napadlo, ze chci vic prirody, tak kdyz moc nedokazu odpoutat od tv/netu, mozna to chce brat se sebou ven, a aspon takoveho dosahnout kompromisu, a uplne nejlepsi a udelalo by z nas skoro dokonale pololidipolostroje, kdybychom meli pocitace v hlavach, a tak meli dokonalou textovou, zvukovou,obrazovou, cichovou atd...atd.... PAMET s tim co prozili ale i s tema nabytyma znalostma lidstva.
ale tak to by chtelo tak mozna jen desetina lidstva aby to vyuzivalo k vyvoju lidstva, vetsinu asi by to premenilo jen na zombies.
no nic koncim, a tak moje miliardtina energie, tady se ztrati skoro do nuly, s ohledem jak velky je vesmir a vubec...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 13:57

Pokles růstu celého trhu v posledních čtvrtletích: Nezapomínejte, že je celosvětová hospodářská krize a lidi šetří, odkládají nákupy.To je to samé jako napsat, že je za zenitem éra aut, protože v posledních čtvrtletích poklesl prodej nových aut.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 13:38

tolko flamu pre nic... Uz to prestanme konecne delit na PC a nie PC. Beznych ludi nezaujima co je v krabici.
Proste chcu svoje oblubene funkcie v co najpohodlnejsom baleni. HW/OS ,drivers a pod. tech. zalezitosti neriesia...
Mne sa paci koncepcia Asus Padfone. Vsetka funkcionalita je v malom prenosnom Smarfone + k tomu pohodlne periferie podla potreby.
Pre mna ma ale zasadne minus ze na tom nejdu zrovna moje oblubene software /hry.
Staci ked to tam doprogramuju a hned si to pojdem kupit.
Coze to potrebujem a nieje na na Androide ? Cubase , 3DS Max ,Sony Vegas, MS Offfice , CDBurner + DVD napalovacka , WoW, Call of Duty, Team speak, Far Cry atd. = Windows 7 64bit..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 13:07

Je to subjektivni nazor jedne generace... moje sestra ma 13 a vyrusta na mobilu, tabletu a facebooku... Co bude ona rikat kdyz ji bude tricet?Ten clanek nerika nic noveho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 13:02

"Zítra si pak spustím Visual C# Express, napíšu si nějaký prográmek a stejně tak upravím kód androidí aplikace v Eclipse."Asi ti to moc nejde, když pořád musíš psát nesmyslné články (nejen) o kotvách.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 11:59

Pokud pominu to, že kotvy slouží k tomu aby se něco někde udrželo, ne k tomu aby se to potopilo...1/ PC trh je za zenitem asi tak stejně jako se trh s dámskými vložkami octl za zenitem poté co se objevily tampony. Holt je větší výběr, to ale neznamená že to staré skončilo.2/ PC webové prohlížeče podporuje, jak pod Windows tak pod Linuxem. Kde je problém?3/ Windows 8 je experiment asi tak jako byly Visty experiment. Visty se podle obecného povědomí moc nepomohly, ale W7 slavily úspěch. A kromě toho, nikdo mě nenutí si na stolní počítač instalovat Windows.4/ Zapomeneme-li na Android, měli bychom vynechat i iOS.Každopádně, pokud PC obstál jako herní platforma v konkurenci herních konzolí, nevidím důvod proč by neměl obstát proti telefonům. V obou případech je to boj univerzálního s jednoúčelovým, respektive ne až tak univerzálním. Pořádné hry si na telefonech stejně nezahrajete.5/ V poměru cena/využitelnost je s prominutím PC bezkonkurenčně na prvním místě. Za to že si můžu mobil strčit do kapsy a posílat s ním maily v tramvaji platím obrovskou ztrátou komfortu.6/ To je asi jediný bod se kterým souhlasím, dnes už pomalu každý stolní počítač má všechno potřebné v rozumné kvalitě integrované na desce a přehazování komponent už opravdu většinou nemá smysl.7/ Tady to souvisí s prvním bodem. Alias, do gaučů se stěhují ti kdo počítač vlastně nepotřebují a v minulosti si ho pořídili jen proto že to k čemu ho chtěli nešlo dělat jinak. Teď už můžou používat udělátko které skoro nic neumí ale můžou si ho vzít na gauč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 11:52

Docela by mě zajímalo co si tak autor článku představuje pod pojmem kotva a ještě pod pojmem PC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 11:46

Ja mam pocit ze spolocnost cim dalej tym viac sprostie a sprostie inak si to neviem vysvetlit tento posun len k bezduchemu webovemu konzumu.
Kazdopadne nie vsetci potrebujeme chodit len na facebook, kukat videa na youtube a maximalne upravit nejaky word cez google docs. Este stale je na svete vela ludi, ktori obsah vytvaraju a nielen konzumuju ? Post-PC je len zbozne prianie firiem ako je Apple, u ktoreho tvoria 80% prijmov tablety a telefony == kozumne neproduktivne zariadenia. A co sa tyka hier.. tak nieje hra ako hra, uz vidim ako niekto hra Starcraf 2 alebo novy CoD na tablete. A porovnavat angry birds a doom , za to by si niekto zasluzil preplesk :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 10:49

Tyto "kotevní" články jsou velký soubor nesmyslůa a pokřivených osovbních názorů založených na neznalosti čehokoli.Kdyby někdo nasypal praseti do chlívku písmena a ono se v nich rochnilo tak by jeho články mohly být na hlavní straně zive ... byla by to asi stejná úroveň.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 10:48

Zaujimave je, ze Windows 8 este moze urychlit prechod na post PC eru, pretoze prinasa dotykove ovladanie aj tam, kde je uplne zbytocne. Ak si na to ludia zvyknu, tak este rychlejsie budu prechadzat na tablety.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 10:44

mna by zaujimalo na com pisete tieto stupidity? na mobiloch? no az bude mat mobil Core i7 a 16 Giga ram a aspon NVidia GTX 680 tak mi dajte vediet. Sroty s 2 GB ram a 4jadrovym ARMom sa daju pouzivat fakt len na telefonovanie, raz som sa na galaxyS3 snazil napisat email tak som nadaval ze to nema klavsenicu porad som ho isiel hodit o zem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 10:29

Mám smartphone, tablet, android mini PC na TV, Netbook a plno dalších kravín ktoré denodenne používam ale svoje PC by som NEDAL za nič na svete. Aj keby boli teraz tablety s rovnakým výkonom ako moje PC tak by som nemenil. Nič iné ma nepoteší ako ked možem svoje PC rozoberať, vylepšovať a proste sa v ňom rýpať. Robím to už 20 rokov a stále nemám dosť

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 10:02

Už se těším na článek "Sedm kotev které táhnou IT novinařinu ke dnu", První kotva se bude jmenovat "Radek Hulán" a hned druhá "Jakub Čížek". Ne že bych nevěřil že PC klesá ale ty argumenty...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 09:50

I já už si jen matně vzpomínám, kdy jsem kupoval rozšiřující kartu...Pane Čížku, že vy používáte internet na procházení webu a lepení článků, ještě neudává trend PC oblasti.
Jsou věci, které omatláváním tabletu neuděláte, o ergonomii práce škoda mluvit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 09:40

K telce jedině (mini)PC, které si sám zbastlím a odladím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 09:32

Je jasně vidět, že autor nepochopil jednu věc: pro obyčejného soukromého uživatele bohatě stačí tablet, max s externí klávesnicí, aby si mohl napsat nějaký email, nebo soukromý dokument. Nemá cenu s sebou tahat terabyte disků, pokud nechcete mít stovky filmů atd. V tom má asi autor článku pravdu. Jenže, drouhou - a troufnu si tipnout, neméně početnou částí uživatelů PC jsou profesionální uživatelé. Takže například lékaři, konstruktéři, architekti, právníci... Všechny tyto osoby potřebují klasické PC, nebo noťas. Možná obojí. Soukromý uživatel s PC bude čím dál vzácnější, zatímco v kanceláři profesionála bude počítač pořád opravdu nezbytný. A pro tyto uživatele nepotřebujete ani Windows 8, stačí Vám Windows XP, protože technologie, které potřebují jsou už tam, je to odladěný a stabilní systém, relativně rychlý.... atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 09:14

Nesnášim když mi někdo řiká že ví líp než já co chci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 08:42

Pro ty, co nejsou jenom konzumenti obsahu, ale i něco tvoří - design, fotografie, programování, nebo pracují - správa databází, vědecká činnost atd. bude vždy standardní pracovní stanice nutností. Takže pokles prodeje je především dán jen konzumenty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 08:31

V češtině táhnou ke dnu spíše cihly, balvany, sudy s louhem, ale rozhodně ne kotvy. Tento příspěvěk je samozřejmě, stejně jako všechny ostatní na toto téma, nošením dříví do lesa, protože jak se říká "hloupého nepoučíš". Je smutné v praxi vidět, že to není pouze rčení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 08:15

Smrt dotekům!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 07:46

V práci jsem občas nucen používat tablet (iPad) a, slovy klasika, "Je to běs! Je to běs! Je to běs!". Po chvilce "práce" mám sto chutí fláknout s ním o zem, jak je to neergonomické zařízení. Na klikání po webu ještě jakž takž. Ale i jen napsat komentář na Facebooku je utrpení, nedej bože, když bych potřeboval napsat třeba mail. Když se třeba přepíšu ve webové adrese, tak je mnohem jednodušší to smazat a napsat znova, než by se mi povedlo iPadu vysvětlit, že chci ten kousek opravit, tak to mám 3x napsané znova.Mám telefon s Androidem, který je o trochu lepší v ovládání, nevýhodou je samozřejmě menší displej než má tablet. Hlavním důvodem, proč ho používám (v roli počítače) je to, že ho mám prakticky neustále po ruce, což u tabletu z velké části odpadá. Ale i tak, pokud mám psát delší text, než jen jednu kratší větu a není to urgentní, tak s tím často počkám, až budu u opravdového počítače, než bych se trápil s dotekovou klávesnicí.Takže abych to shrnul, na čistě browsení po webu / Angry Birds je tablet dobrý, ale už jen psaní mailů je dobrým důvodem, proč mít "opravdový" počitač - alespoň notebook.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 07:38

Já tedy na svůj domácí stolní PC s pořádným stolem a židlí nedám dopustit! http://img824.imageshack.us/img824/1528/25062012418.jpg...
A ani do postele žádný tablet nechci, dva pořádné monitory jsou dva pořádné monitory. http://img72.imageshack.us/img72/3936/25072012423.jpg... (třeba teď si takhle v pohodě píšu z postele).
Pořádný PC mi nahradí tablet, rádio, televizi, DVD/video/satelit/herní konzoli/Kindle na čtení knížek... Naco mít několik zařízení, když to můžu mít pěkně pohromadě?
S sebou (i v lese) mám všude taky 13'' notebook s plnými Windows a tablet ani chytrý telefon nechci. Mně to takhle přijde pohodlnější, než někde šmatlat po displeji a nemoct prakticky nic dělat.
Sice by se mi líbilo zařízení ve stylu chytrého telefonu, který by měl dejme tomu Windows 8, stačilo by ho připojit do displeje a udělal by se z něj tablet, ten by stačilo zadockovat do modulu s klávesnicí, baterkou, silnějším CPU, velkým diskem a dedikovanou grafikou a udělal by se z toho notebook, navíc by k tomu byl třeba ještě druhý displej, že by se daly dát vedle sebe a mít tak velkou plochu s rámečkem uprostřed o tlouštce pár mm (třeba dvakrát 12'' na stojáka vedle sebe), ideálně pak úplně bez rámečku, aby se na tom daly sledovat třeba filmy. Takové univerzální zařízení by bylo super .. na cesty. Ale doma chci stejně pořád plnohodnotný počítač, takže takový modul bych chtěl mít pořád možnost připojit doma do docku, který by z něj dělal pořádný stroj s pořádným procesorem, grafikou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 07:37

Sedm kotev, které táhnou Živě ke dnu:
1) články o kotvách
2) bulvární nadpisy
3) články bez obsahu
4) reklamy blikající přes celou obrazovku
5) grafomanské onanie nad grafama v Connectu
6) zase jen druhé místo v křišťálové lupě
7) accualy is dolan// Přidejte i své kotvy! Za každých tisíc kotev pošleme litr vody do Afriky!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 07:30

Ten článek už tady jednou byl, ne? Včetně vysvětlení, že kotva není od toho, aby něco táhla ke dnu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 07:14

Chybí mi jedna věc a tou je složitost a s ní jdoucí cena.Když se podíváte na motherboard. Xvrstvá deska s desítkami integráčů a s myriádou dalších součástek (ano, vím, daň za modularitu jež ale s rychlým vývojem a přesunem zařízení na externí sběrnice ztrácí význam).Složité, drahé, náročné na chlazení, náročné na testování, náročné na spotřebu atd.Oproti tomu když člověk koukne např na Raspberry.¨
Uprostřed procesor, na něm přímo RAM paměť, o kousek dál USB switch s integrovaným USB/ethernetem. Tady je stabilizátor, tady konektory, pár filtračních součástek, pár dalších věcí a hotovo.
Zařízení mnohem jednodušší, levnější, úspornější, menší a konající stejnou práci (s nižším výkonem, zatím, ale vše je otázkou potřeb).PS.: Eclipse na Armu klidně běží a pokud vím, nejsou technologické důvody (krom neochoty portace, někdy jednoduchá, jindy pro přílišnou optimalizaci složitější) aby na Armu neběželo všechno, co v současnosti běží na x86.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 04:53

Celé je to úplně o ničem, mám rád svoje pc, ale když mi prodáte něco odolného jako Surface, s výkonem stolního herního pc, k čemu se dá připojit velký monitor a klávesnice, dají se na tom hrát všechny hry, a můžu to zároveň brát na cesty a do postele, případně používat jako skejt, tak budu jenom rád. Doufám, že jednou se to vejde všechno do telefonu.
Nic nemůže růst do nekonečna.
PS: Podařilo se mi získat fotku z doby, kdy Jakub Čížek viděl poprvé loď v jejím přirozeném prostředí a dozvěděl se vše o kotvách: http://nd04.jxs.cz/298/504/7dbff9dcdf_677238... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 04:13

Ono to možná i tak má být. Lamy se odvrátí od počítačů k plackám a tvrdé jádro se vrátí k podobě jako před 10 - 15 lety kdy se lamy báli počítače jak čert kříže. Mě to příde jako krok v před, jen výrobci HW zapláčou při pohledu na prodeje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 01:07

Nevím jak na tohle reagovat. Asi tak, i já si hrozně přeju, aby PC tak jak je v krabici, vzalo za své. Určitě je na spadnutí doba, kdy v monitoru bude i PC. OLED monitor, totiž sám o sobě, nezabere skoro žádné místo s minimální spotřebou. Komponenty budou chlazeny pasivně, nebo je minimem aktivních chladičů. All-in-one PC je budoucnost. Tak k tabletům, je to reálné, dosáhne-li výkon tabletu dnešních i7 (6c/12t) CPU a nakonec i 2x a více Xeon (12c/24t) CPU, není žádný důvod, nepřipojit k takovému zařízení velký nebo několik OLED monitorů (později holoprojektorů), klávesnici nebo vstup příkazy okem (později rozhraním v mozku) a použít ho jako malou výkonnou krabičku, která obstará výkon všemu, co je v jejím dosahu a čemu "rozumí". Je velice pravděpodobné, že "krabice" budou za nedlouho mrtvé. Ale, je tu velké ale, vždy tu musí být zařízení, které také produkuje obsah, tedy SW a multimédia. Nelze si vystačit s "konzumními" zařízeními. Kdo by následně do nich ten obsah připravoval. Otázka tedy nezní, zda PC zmizí, nýbrž co ho nahradí. Nejprve asi all-in-one jednotka, a následně velice výkonná přenosná zařízení s inteligentním rozhraním, která budou schopna operovat a přizpůsobit se dalším a dalším zařízením a jejichž výpočetní výkon bude obrovský. Jejich vstupy a výstupy nebudou tvořeny pevnými obvody (USB interface, FireWire, eSATA např.), ale sám vstup, přeprogramuje obvod tak, aby rozuměl i naprosto starému rozhraní z roku "zwei", v té době to asi bude právě naše slavné USB 3.0 .
Dodatek: Bohužel i tato zařízení budou často vyžadovat "šňůru", dokud se něco nestane s tím žalostným způsobem uchováváním energie, jak ho známe dnes.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (18)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 00:59

...poněvadž... =7x :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2012 00:53

Nějak nechápu tady tu debilizaci - resp čumím, jak málo stačí "plebsu" ke štěstí....A ono to není o zkušenostech - ano, jsem power-user, ale často na PC dělám naprosto normální věci jako filmy, facebook, email. A přijde mi mnohem pohodlnější si sednout do kvalitního křesla k PC, zapnout PC (resp probudit ze spánku, takže naběhne za pár sekund), hezky se opřít, vzít do ruky ergonomickou myš a na velkým full HD monitoru prohlížet kraviny na facebooku. Představa že sedím někde na sedačce s tabletem v ruce, kterej musím dlachmit v ruce a nad kterým se krčím se mi naprosto hnusí...
Nebo využití víc mointorů, kde na jendom mám třeba otevřený skripta a na druhým otevřenej dokument do kterýho ty data zpracovávám...ukažte mi, jak tohle dělám na nějakým tabletu....Nebo email a cokoliv...neříkejte mi, že "normální lidi" nemají potřebu mít otevřených víc věci zaráz, kde třeba porovnávají dvě věci....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 00:38

To mi připomnělo - zapomněl jsem zakotvit loď. Sakra...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 00:36

suhlasim so vsetkym moje slova...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 00:29

tiez sa obcas nudim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 00:28

no když to napíši stručně: nesouhlasím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2012 00:23

PC - personal computer - osobní počítač. Můj osobní počítač je notebook, kamarád jako osobní počítač používá smartfone, manželka má stolní počítač. Dokážu si představit, že pro někoho je osobní počítač tablet. Ďáblové z Microsoftu mají pravdu, že žijeme v PC éře, jen se jejich forma mění s pokračující miniaturizací, zjednodušováním a modernizací.Neexistuje postPC éra. Výraz PostPC je blábol vytvořený marketingovým oddělením Apple, aby poskytli pocit něčeho modernějšího, něčeho neobyčejného lidem kteří si kupují jejich produkty.Post PC éra začne až na světě bude "Centrální počítač lidstva" popř. začneme používat druhou polovinu mozku ve spojení s rozhraním na náš nervový systém. Už nebudeme potřebovat s sebou nosit výpočetní výkon ve formě krabiček a informace budou do nás proudit mimo našich 5 smyslů.P.S. Návrh na diskuzi. Deset kotev co táhnou živě.cz ke dnu ? KOTVA 1: Redaktoři umí psát excelentně pouze o věcech které je baví a ostatní témata brutálně šidí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 00:18

Už si ani nespomínam, čo do čerta som robil na PC, keď ešte nebol internet taký rozšírený.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 11. 2012 00:13

No s některými věcmi souhlasím ale už by jste fakt mohli přestat dělat tyhle kotvy a udelat něco co právě vyzdvihuje daný subjekt a takové věci jako v článku 10 kotev tahnoucí Google ke dnu jako pardon ale napsat "nebezpečný Facebook, Microsoft, Apple" hned za sebou v řadě je prostě šílenost protože to by se dalo napsat prakticky ke každé společnosti.
K tomu poslednímu pokud vím tak PC je Personal Computer do čeho spadá také tablet a notebook.Jinak stále lepší článek než ten o Googlu...Pouze muj nazor!ps. podle komentáře níže ano... Kotvy přeci tahaj ke DNU... ... ... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor