Šedesát procent firem se prý nemá k přechodu na Windows 7

Ačkoliv je vydání Windows 7 už téměř za dveřmi a v odborných kruzích má nový systém od Microsoftu poměrně slušné renomé, mnohé firmy zatím s nasazením váhají. Praví tak alespoň studie společnosti ScriptLogic, která rozeslala speciální dotazník svým klientům, kterým zajišťuje nejrůznější síťové administrativní služby a outsourcing. Odpovědělo více než tisíc společností.

Šedesát procent oslovených firem o přechodu zatím neuvažuje, 34 % si počká až na příští rok a pouhých 5,4 % respondentů chce nainstalovat „Sedmičky“ ještě letos. Pro více než čtyřicet procent firem je hlavním důvodem setrvání u stávajících Windows především cena a pak čas strávený přechodem. Na druhou stranu jen o pár čísel menší množství společností argumentuje strachem z nekompatibility – proč ostatně měnit něco, co je již ověřeno časem.

Pokud se výsledky ScriptLogicu promítnou i do skutečného světa, ani Sedmičky se pravděpodobně nevyhnou stále přetrvávajícímu předsudku – tedy že se Windows do firem nasazuje až s vydáním prvního servisního balíčku.

Diskuze (86) Další článek: Windows 7 7600 není finální sestavení, na RTM se stále pracuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,