Notebooky | Samsung | CES 2019

Samsung se vytasil s novým herním notebookem. Nabídne GeForce RTX 2080 a displej nezvykle vysoko [CES]

Na CESu představil Samsung spoustu novinek a jednou z nich je i nová generace počítače „Notebook Odyssey“, který je určen pro náročnější hráče.

Samsung Notebook Odyssey má stále 15,6palcový displej, který má rozlišení Full HD a pyšní se frekvencí až 144 Hz s podporou technologie Nvidia G-Sync pro plynulé zobrazení obrazu i v náročných hrách. Základ tvoří výkonné mobilní šestijádrové procesory Intel Core i7, které jsou kombinované s neméně výkonnou mobilní grafickou kartou GeForce RTX 2080.

Jak je vidět na fotografiích, notebook má poměrně unikátní kovou konstrukci použitého displeje, který je posazen mnohem výše, než je obvyklé. Součástí inovací je i vylepšené chlazení, které zahrnuje pět heatpipe trubic (starší generace měla jen dvě heatpipy) a pokročilejší ventilátory.

V prodeji se objeví během prvního čtvrtletí, u nás si ale stále musíme nechat zajít chuť. Samsung své notebooky před pár lety z českého trhu stáhl a zatím neuvažuje, že by se vrátil. Škoda, v notebookovém světě jsou totiž originálně řešené stroje jihokorejského výrobce zajímavým zpestřením.

Diskuze (4) Další článek: FoldiMate je robot na skládání triček. Je velký, moc mu to nejde a bude stát 1000 dolarů [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,