Samsung se dohodl s AMD, uvede 4K monitory s podporou FreeSync

Minulý týden jsme psali o tom, že na trh míří první monitory s podporou technologie FreeSync od AMD, která slouží pro plynulejší souhru mezi grafikou a displejem a odstraňuje nepříjemné trhání obrazu.

AMD se nyní pochlubilo, že uzavřelo spolupráci s velkým výrobcem monitorů – Samsungem. První monitory s podporou FreeSync by měl Samsung uvést na trh přibližně v březnu příštího roku.

screen-tear.png
Takhle nějak vypadá obraz bez synchronizace

K dostání by měly být modely UD590 s rozlišením 4K Ultra HD a 23,6palcovou nebo 28palcovou úhlopříčkou, stejně tak například řada UE85, která obsahuje modely s úhlopříčkou 23,6, 27 a 31,5 palců. Dle informací by mělo postupně dojít k podpoře FreeSyncu u všech 4K monitorů.

Monitory tak budou s čipy AMD APU a grafikami Radeon umožňovat dynamickou změnu vykreslování obrazu, díky čemuž bude i obraz s různým počtem snímků za sekundu plynulý a bez obrazových vad (typické trhání třeba v polovině obrazu). Technologie FreeSync je důležitá především pro hráče, ale může pomoci i ro plynulejší přehrávání videa. Technologie FreeSync je založena na otevřeném standardu.

Diskuze (7) Další článek: Specialisté zdokumentovali supervirus Regin. Odposlouchával počítače

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,