Reklama

Samsung rozšířil řadu herních monitorů Odyssey. Král gamingu nadchne i konzolisty

Již počátkem minulého roku představil Samsung produktovou řadu Odyssey, jež má reprezentovat ideální představu této korejské značky o tom, jak má vypadat pořádný herní monitor.

Modely Odyssey G7 a G9 nabídly prohnutou obrazovku s poloměrem 1000R, vysoké rozlišení QHD/DQHD, podporu HDR, rychlou obnovovací frekvenci až 240 Hz a bleskovou odezvu 1 ms. Později přibyly i modely G3 a G5, jež vynikaly příjemnou cenovkou při zachování těch nejdůležitějších herních parametrů.

Zatímco původní modely řady Odyssey nadále zůstávají v nabídce, během léta jsme se dočkali představení nových kousků. Novou vlajkovou lodí herních monitorů ze stáje Samsungu se stává model Odyssey Neo G9, jenž jsme rozebrali detailněji v samostatném článku. Jde o 49“ monitor s extrémně širokou obrazovkou s rozlišením 5120 x 1440 px založenou na technologii Quantum Matrix.

Odyssey_G7_model.jpg

Novinkou je Quantum Mini LED podsvícení, jež je rozděleno na 2048 stmívatelných zón. To zajišťuje věrnější černou barvu a spolu s maximálním jasem až 2000 nitů pomáhá získat certifikaci Quantum HDR 2000. Obrazovka zvládá 12 bitovou gradaci barev a dosahuje kontrastu 1 000 000 : 1, to vše při 240 Hz obnovovací frekvenci a 1 ms odezvě. Samozřejmostí je podpora G-Sync a FreeSync Premium Pro. Zajímavá může být i funkce CoreSync, tedy podpora dynamického nasvícení okolí monitoru, jehož barva odpovídá tomu, co se děje na obrazovce.

Monitor Odyssey Neo G9 lze do konce srpna získat v rámci předprodeje i s telefonem Samsung Galaxy S21 jako dárek. Cena této novinky je aktuálně 54 990 Kč, jde tedy o produkt pro ty nejnáročnější zákazníky, kteří nemají hluboko do kapsy, ale za své peníze chtějí získat to nejlepší, co je k mání.

Odyssey_Neo_G9_Lifestyle_1.jpg

Nově byly během léta představeny i ploché verze modelů G5 a G7 s IPS panely. Varianta G5 skýtá na 27“ obrazovce QHD rozlišení, frekvenci až 165 Hz a 1 ms odezvu. 28“ model G7 se může pyšnit dokonce 4K rozlišením při 144 Hz frekvenci, dále nabízí 1 ms odezvu a možnost připojení přes HDMI 2.1. Oba monitory mohou být díky parametrům skvělou volbou nejen pro PC hráče, ale také pro fanoušky konzolí. Těm přijde vhod jak kombinace vysokého rozlišení při poměru stran 16:9 a rychlých odezvách, ale také funkce Auto Source Switch, jež pomůže okamžitě zvolit správný zdroj signálu při zapnutí připojené konzole. 27“ monitor G5 je k dostání od 11 990 Kč, cena pro variantu G7 28“ je 18 990 Kč.

Další článek: Královské námořnictvo testuje robota Otter Pro k průzkumu mořského dna

Témata článku: ,