Samsung bere na milost Windows, představí nový tablet s desítkami

O tabletu Samsung s operačním systémem Windows se mluvilo již před několika měsíci. Od té doby se žádné spekulace neobjevily, nyní však došlo k zásadnímu zlomu. Připravovaný tablet byl odhalen díky své certifikaci Wi-Fi aliancí, nese označení SM-W700 a poběží na Windows 10.

516615115
Wi-Fi aliance vydala certifikaci pro tablet Samsung SM-W700 běžící na Windows 10...

Propojením této informace s importní stránkou Zauba můžeme dojít k základním specifikacím tohoto tabletu. Bude se jednat o model s 12,2" displejem, jehož rozlišení by mělo být 2 560 × 1 600 bodů či dokonce 3 840 × 2 400 bodů.

Použitým procesorem má být nový Intel Core M, operační paměť bude mít kapacitu 4 GB. Podle některých zdrojů bychom se měli dočkat i dotykového pera S Pen, což by nový tablet zařadilo spíše do pracovní sféry.

798801685
...a podle importní stránky Zauba se jedná o 12,2" Tablet-PC

Případné datum oficiálního představení je nám zatím neznámé, soudě podle toho, že tablet sbírá potřebné certifikace jednotlivých služeb a technologií (dále např. i Bluetooth certifikaci), neměli bychom na něj čekat už moc dlouho.

100183435 
Samsung už zkušenost s výrobou tabletů s Windows má, zkoušel to hned s Windows 8

S příchodem Windows 8 se několik renomovaných výrobců tabletů, včetně Samsungu, vrhlo so výroby tabletů s Windows s nadějí, že se nová platforma uchytí. Nestalo se tak a Windows následně zůstaly jen v nabídkách levných asijských výrobců, pro které bylo na systému nejzajímavější to, že jim ho dá Microsoft zdarma a navíc přidá roční předplatné Office 365. S Windows 10 ale vidíme nové pokusy o oživení nabídky. 

Prodeje samotných tabletů sice klesají, ale v tomto je právě Windows nadějí. Tablety jsou totiž prodávány víceméně jako počítače s možností připojení klávesnice a Microsoft se svými tablety/počítači Surface jde tomuto konceptu vzorem. 

Via Techlabor, Sammobile, Bluetooth

Diskuze (25) Další článek: Konec torrentů v Rusku? Roskomnadzor chce zablokovat 15 největších serverů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,