Samsung 2263DX: LCD s obrazem mimo obraz

Divné, že? Společnost Samsung vyrobila alternativu k populární funkci „obraz v obraze“ a na CES předvádí pod označením 2263DX nový model 22" LCD panelu s menším přídavným sedmipalcovým displejem o rozlišení 800×480 bodů. Výrobci levných LCD do přenosných DVD přehrávačů tak mají po fotorámečcích a Eee PC další odbytiště, a Samsung má monitor, který umí zobrazovat další informace, aniž by překážely na větší obrazovce.

Bezejmenný.png monitor_down0.jpg monitor_down1.jpg monitor_down2.jpg 
 

Na menší monitor můžete uklidit cokoliv od Outlooku s emaily přes klienty pro instant messaging, videokonferenci, otevřený prohlížeč či video – zkrátka jakoukoliv aplikaci, která vám na pracovní ploše překáží, ale potřebujete na ni vidět, nebo ji sledovat v době, kdy máte na velkém displeji něco spuštěného v celoobrazovkovém režimu.
Větší 22" displej má rozlišení 1680×1050 obrazových bodů, kontrastní poměr 8000:1, pozorovací úhly 160°/160° a odezvu 5 ms, vestavěnou dvoumegapixelovou kameru a mikrofon s reproduktory a USB rozbočovač. Připojuje se přes DVI rozhraní s podporou HCDP.
Menší sedmipalcový monitor je uchycený na otočném rameni a pivotu, takže je možné dát jej na stranu, nebo nahoru a připojuje se přes USB podobně jako pár dalších modelů této společnosti.
Měl by se začít prodávat v lednu, méně příjemnou zprávou je cena tohoto modelu 549 dolarů, což by u nás pro koncového zákazníka mohlo znamenat cenu kolem třinácti tisíc korun. Za podobné peníze už pořídite dvě levnější dvaadvacítky.
Diskuze (12) Další článek: CES: Malá velká SFF skříň od Silverstone

Témata článku: , , , , , , , ,