S tabletem se dá i tvořit, dokonce s ním vyrobíte knihu

Tablety jsou obecně chápány jako mobilní doplněk počítače určený pro konzumaci obsahu. Na dotykovém displeji bez pořádné klávesnice a bez dostupných plnohodnotných editorů a nástrojů se dá vytvořit poznámka, náčrtek, e-mail, ale zařízení bude sloužit především pro prohlížení, čtení, sledování či hraní. Ovšem najdou se tací, kteří jdou proti proudu – například Helena Vrecková, která výhradně na iPadu vytvořila celou dětskou knihu.

Unikátní knížka dostala název Příběhy robotíka Mecháčka a na 98 stranách kombinuje text s ilustracemi. Autorka na knize začala pracovat začátkem roku. Ke kreslení používala aplikaci Autodesk SketchBook Pro a zpočátku si vystačila pouze s prstem, později však dokoupila přesnější stylus pro kapacitní displeje. Psaní probíhalo na standardní virtuální klávesnici.

Video – jak vznikala kniha:

Kniha v deseti kapitolách popisuje příběh malého robota, který je samozřejmě protkán různými zážitky a objevy. Předčítat lze dětem buď z tištěné verze knihy, nebo stylověji z elektronické verze pro iPad (ePub), Kindle (MobiPocket), nebo z PDF. Více informací na www.robotikmechacek.cz.

Diskuze (7) Další článek: Pozor na podvodný e-mail UPC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,