Mobilní aplikace | CES 2020

Rtěnka i mejkap na míru. L’Oréal chystá elektronické zařízení, které vše namíchá doma

Firma L’Oréal vyrábí převážně kosmetiku a produkty pro osobní hygienu. Nyní na CES 2020 předvedla, že se chystá i na vstup do světa technologií – novinka Perso totiž zvládne namíchat rtěnku, podklad i pečující kosmetiku. A to podle libovolně zvolené barvy. 

Nová zařízení Perso mají integrované Bluetooth a propojí se tak s telefonem. V aplikaci je možné nastavit libovolnou barvu, případně ji označit na fotografii. K tomuto účelu je možné se přihlásit na sociální sítě a odtud vzít inspiraci - lze si tak snadno namíchat barvu rtěnky podle toho, co nosí vás oblíbený influencer (či influencerka). Barva se míchá ze tří zásobníků umístěných v zařízení a vydržet by měly na 30 použití.

Zařízení Perso jsou tři. Jedno vytváří volitelně barevnou rtěnku, druhé po naskenování obličeje namíchá na míru pečující kosmetiku podle toho, jaký máte typ pleti, v jak znečištěném ovzduší se nacházíte apod. A třetí zařízení vytvoří na míru základní vrstvu mejkapu. Perso bude dostupné v roce 2021.

Poznámka: zarazilo vás slovo mejkap? Nás také. Hledali jsme ve slovníku Ústavu pro jazyk český, zda správně psát make-up nebo bez pomlčky makeup a dozvěděli jsme se, že je toto slovo oficiálně počeštěné. Tak tedy mejkap. 

Zdroj: The Verge

Diskuze (2) Další článek: Satelitní snímky ukazují, jak mrak kouře z australských lesních požárů plní atmosféru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,