Monitory | Asus

Rok a půl čekání, ale snový monitor od Asusu jde konečně do prodeje. Takové parametry tu ještě nebyly

Asus konečně uvedl na trh dlouho očekávaný herní monitor Swift PG27UQ ze série ROG, o němž se mluví skoro rok a půl. Tento monitor měl podle původních plánů vyjít minulý rok, nastaly však problémy během jeho testování. Jak se ukázalo později, na vině byl G-Sync modul od Nvidie a nekompatibilita ovladačů. Proto se zdržely i všechny monitory identických parametrů i od ostatních výrobců, informuje TechPowerUP.

Monitor Swift PG27UQ se chlubí kvalitním 27" panelem IPS s technologii Quantum Dot s barevným pokrytím DCI-P3 a nabízí 10bitové podání barev a rozlišením 4K. Co ale činí tento panel nejvíce výjimečným je obnovovací frekvence 144 Hz, doposud bylo maximem pro 4K panely pouze 60 Hz.

Odezva činí 4 ms, pozorovací úhly 178° a maximální jas je velmi vysokých 1000 cd/m2, což plně splňuje certifikaci HDR. Statický kontrast 20 000:1 je rovněž úctyhodný údaj v porovnání se běžnými panely, které mají statický kontrast ve většině případů 1 000 – 2 000:1.

Aby byl monitor schopen zobrazit 4K@144 Hz musí být zapojen skrze nejnovější DisplayPort verze 1.4, protože nároky na datový tok jsou velmi vysoké.

Monitor dále disponuje USB 3.0 hubem, RGB podsvícením Aura Sync a přednastavenými herními profily. Asus stále neohlásil cenu, ale spekuluje se o ceně 3 000 dolarů, či 2 500 eurech. V přepočtu na naší měnu je to zhruba 65 000 Kč s daní.

Diskuze (23) Další článek: Poradna: Poslední velká aktualizace Windows 10 se nezdařila. Co s tím?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,