Respekt spustil verzi pro iPad. Vycházet bude o den dříve [obrázky]

Časopis Respekt dnes rozšířil ne zrovna početné množství českých časopisů ve verzi pro iPad. Pomocí aplikace, kterou je možné zdarma stahovat na App Store, si můžete kupovat nová čísla tohoto názorového plátku formou InApp Purchase. Nemusíte se tedy registrovat do žádného interního systému Respektu, ale stačí vám údaje vyplnění ve vašem iTunes účtu.

Respekt aktuálně nabízí několik posledních čísel úplně zadarmo, včetně toho aktuálního. Další už bude nutné kupovat za cenu stejnou, jako je na stáncích. Podle slov šéfredaktora magazínu Erika Taberyho bude mít elektronická forma oproti běžnému tisku jednu zásadní výhodu - bude ji možné stahovat už v neděli, tedy den před vydáním na stáncích. Kromě samotného časopisu je možné číst si přímo ve čtečce aktuální komentáře z webu a nechybí ani Respekt DJ a multimédia.

IMG_0068.PNG IMG_0069.PNG IMG_0070.PNG IMG_0071.PNG IMG_0072.PNG
Aktuální číslo a některá starší vydání je možné na zkoušku stahovat zdarma. Cena jednoho vydání pak bude podobná, jako cena tištěné verze.

Populární časopis, který spadá pod vydavatelství Economia, naštěstí zvolil správou formu a cestu, narozdíl například od časopisu Týden. Ten pouze překlápí surové texty a obrázky a nijak si nehraje s formátováním a nereflektuje specifika a možnosti iPadu. Kolem iPadovského Respektu panovaly určité obavy, aplikace Hospodářských novin ze stejného vydavatelství totiž patří i přes své vysoké investiční náklady (kolem půl milionu korun) mezi velice nepovedené počiny.

Digitální Respekt má, stejně jako jeho papírová verze, jednoduchý, přehledný a stylový layout. Mezi články se přechází vertikálně, obsah článků se pak posouvá horizontálně.

IMG_0073.PNG IMG_0074.PNG IMG_0075.PNG IMG_0076.PNG
Respekt pro iPad má podobný design, jako tištěná varianta. Reflektuje však možnosti tabletu a naleznete zde také aktivní prvky a podařené formátování.

V České republice s časopisy pro iPad jako první vyrukovala Mladá fronta s Computerem, který následně doplnil také ForMen, F.O.O.D a Recepty.cz. Chystají se také další tituly. Tento týden by se také měla objevit aplikace iVysílání od České televize, která přinese aktuální textové zpravodajství, archiv pořadů a živé vysílání. Podobně, jako verze pro iPhone.

IMG_0079.PNG IMG_0080.PNG IMG_0081.PNG IMG_0078.PNG
Aplikace Respektu nenabízí pouze nakupování časopisu, ale funkce z webových stránek - aktuální komentáře, Respekt DJ a multimédia.
Diskuze (9) Další článek: Konec licencím? Jasná zpráva o licencích v mracích (4)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,