PR články

Renovovaná technika v roce 2019: špičkový výkon za skvělou cenu

Kvalitní výpočetní technika s pořádnými parametry nemusí vždy znamenat vysokou cenu. Důkazem toho jsou právě například renovované notebooky a desktopy. Je možné ušetřit spoustu peněz a přesto si koupit pořádně našlapaný notebook nebo desktop? S jasným „ano“ přichází společnost Refurbished. V tomto ohledu se jedná o unikát, který byste jinde v Česku hledali jen těžko.

Možná si říkáte, že si žádnou použitou techniku kupovat nechcete

V tomto případě je ale opak pravdou ─ v zemích jako je Německo, Nizozemsko nebo Velká Británie je renovovaná technika velmi oblíbená a vynachválit si ji nemohou ani technologičtí nadšenci. Tento trend se konečně dostává i k nám, o čemž svědčí i skutečnost, že značka Refurbished ročně prodá skoro 50 000 produktů, čímž konkuruje i velkým hráčům na trhu a je největším prodejcem renovované techniky ve střední Evropě.

Co Refurbished nabízí?

Když se na sortiment podíváte pěkně z blízka, zjistíte, že naprostá většina zboží se řadí mezi business modely s odolným hliníkovým tělem a našlapanými komponenty uvnitř. Jednoduše řečeno, najdete tam to nejlepší od renomovaných značek HP, Dell, Lenovo nebo Fujitsu-Siemens. Vybírat ale můžete nejen z notebooků, ale i z množství renovovaných desktopů, pracovních stanic a tiskáren.

2144-Hlavna-ruka-s-pozadim.jpg

Notebooky jsou vybavené převážně procesory i5 páté nebo šesté generace, 8GB RAM, SSD diskem a integrovanou grafickou kartou, což jsou parametry dostačující pro naprostou většinu Čechů pracujících s počítačem. Značka se sice zaměřuje primárně na běžné uživatele, ale ti náročnější si mohou vybírat z ještě nabitějších komponentů nebo pracovních stanic, které hravě zvládnou spustit grafické programy od Adobe, nejnovější počítačovou hru a 30 karet v internetovém prohlížeči najednou.

Jak probíhá renovace?

Renovovaná a repasovaná technika jsou dva odlišné pojmy. Renovovaná technika není nijak pokažená nebo opravovaná, Refurbished pracuje s technikou ve 100% stavu, která dále prochází čištěním, přípravou českých klávesnic, nahráváním softwaru a je testována, aby byla v co nejvyšší kvalitě jak po funkční, tak vizuální stránce. Výměnu komponentů vyžaduje u Refurbished pouhých 5 % produktů. Společnost pečlivě vybírá a nakupuje přibližně 1000 produktů každý týden, převážně ze zemí EU a její požadavky na kvalitu jsou opravdu vysoké. Tomu odpovídá i to, že na reklamace se vrací jen 0,6 % prodaného zboží, což je zhruba 10násobně menší číslo, než u úplně nového zboží.

2144-Ciistenie-komponentov-a-ich-update.jpg

Pokud však jdete vyloženě po ceně, jsou produkty rozdělené do tříd podle vzhledu (Premium, Standard, Economy), aby značka vyhověla jak požadavkům na výkon, tak na cenu. Za málo peněz tak dostanete spoustu muziky!

Proč právě Refurbished?

Kromě nejlepšího poměru cena/výkon a super služeb navíc je důležité zmínit i dopad na životní prostředí. Právě to je jedna z největších předností renovované techniky. Starší, ale přesto výkonné business notebooky často bezdůvodně a předčasně skončí zaprášené v polici nebo v koši. Refurbished jim ale dává druhou šanci. Druhým faktem je to, že levné plastové notebooky jsou neekonomické a neekologické ─ na výrobu jednoho nového notebooku se spotřebuje zhruba 1500 litrů vody a 240 kg fosilních paliv a často mají kvůli své nízké kvalitě velmi krátkou životnost.

2098-rsz-dsc02435full.jpg

Prioritou Refurbished je také maximální transparentnost nejen při renovaci, ale i při uvádění stavu produktu. Nemůžeme zapomenout zmínit i fakt, že nabízí na našem trhu opravdu nadstandardní služby, jako je minimálně 2letá záruka s možností rozšíření až na pět let, extra rychlý servis, eko balení, obnovené české klávesnice a také 70 partnerů po celém Česku, u kterých si produkty můžete prohlédnout i vyzkoušet. Refurbished tedy nabízí absolutně neporovnatelnou kvalitu oproti nekvalitním repasům nebo bazoši, kde o záruce můžete jen snít. Jednoduše hrají úplně jinou ligu.

Vložením své důvěry do značky Refurbished tedy nejen, že ušetříte spoustu peněz, ale budete mít kvalitní stroj sloužící několik dalších let, a dokonce tímto krokem pomůžete chránit životní prostředí. Všechny produkty a další informace najdete na refurbished.cz.

Další článek: NASA dala planetce název evokující nacismus. Nyní ji přejmenovala

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,