Testy | Notebooky | Acer

Recenze notebooku Acer TravelMate P6. Čtrnáct palců a vyšší displej, než je obvyklé

Uživatele, pro kterého je notebook pracovním nástrojem, jistě zaujme nový TravelMate P6 pro jeho decentní vzhled, bohatou profesionální výbavu, skvělý výkon i snadnou přenositelnost.

Plusy

  • Lehký, a přitom odolný
  • Většinou tichý chod
  • IR kamera a čtečka otisků
  • Vysoký výkon
  • Skvělá výbava, špičková webkamera

Minusy

  • Nelze doplnit RAM
  • LAN jen přes USB-C
  • Méně kvalitní reproduktory
  • Při plné zátěži hlučnější
9,1
Hodnocení

Acer se snaží zvýšit svůj podíl notebooků v profesionální sféře se skvěle vybaveným nejnovějším modelem TravelMate P6, který se může pochlubit hmotností pouhých 1,17 kg a tloušťkou jen 17 mm. I ostatní rozměry má malé díky úzkým (hlavně) postranním rámečkům. Proto se velice snadno přenáší a můžete si jej tak brát všude s sebou.

37422d69-cb71-4291-b95a-b20a0f43d2b8
Povrchové materiály jsou matné, ale občasným šmouhám a otiskům se nevyhnete.

Velkou pochvalu si ovšem zaslouží za vskutku vynikající pevnost – základna je i přes tenký profil tuhá a neohebná a stejně tak i tvrdé víko chrání displej na jedničku. Vděčit za to notebook může především kvalitní slitině z hořčíku a hliníku, která byla použita pro konstrukci celého těla. Nikde přitom nic nevydává praskavé či vrzavé zvuky a na notebooku také nenajdete žádné ostré hrany. Jen na příjemných matných černých plochách občas zahlédnete nějakou tu šmouhu.

Kvalitní displej

Výrobce si dal záležet i na pantech, které jsou robustní a tuhé tak akorát, aby se víko při pohybu základny samovolně nepohybovalo, a přitom ho ze zavřeného stavu snadno vyklopíte jen jednou rukou. Navíc až do úhlu skvělých 180°. U profesionálního notebooku nedává OLED panel příliš velký smysl, proto vítám přítomnost klasického 14" Full HD IPS panelu, který se navíc může pochlubit poměrem stran 16:10. Díky tomu budete mít více prostoru na výšku pro menší nutnost posouvání obrazu.

cbcfb8cb-1338-4b97-9e6d-bf4e254ed257

Především ale má displej s rozlišením 1 920 × 1 200 px matný povrch, vcelku přesné barevné podání s průměrnou barevnou odchylkou 3,51 a gamut s pokrytím celého barevného prostoru sRGB. Také maximální jas má dostatečně vysoký (přes 300 nitů), stejně jako dostatečně nízký ten minimální, což uvítáte při práci v noci. Jen pozorovací úhly jsou mírně horší, obraz se při pohledu ze stran výrazně ztmavuje, což je ale u pracovního notebooku i žádoucí, aby spolucestující třeba ve vlaku neviděl vše, co děláte.

Také klávesnice je u pracovního stroje velmi důležitá. Acer zde použil ostrůvkovou s velmi nízkým zdvihem, na který si budete muset trochu zvykat. Ale po pár hodinách už na ní budete psát velmi rychle a s vysokou přesností, protože má jistý a příjemný stisk, prsty po ní hladce kloužou.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Windows 11 tady nemají co dělat. Microsoft zobrazí varování na ploše nepodporovaného počítače

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,