Testy | Wi-Fi

Recenze Mercusys Halo H50G – levný mesh Wi-Fi router pokryje velký prostor za pár korun

  • Router vás zaujme hlavně nízkou cenou
  • Nechybí běžné možnosti, oceníte mobilní aplikaci
  • Levné provedení je poznat, ale může dávat smysl

Plusy

  • Cena
  • Rozumné možnosti nastavení
  • Pokrytí

Minusy

  • Robustnost připojení
  • Nelze automaticky restartovat
7/10
Hodnocení

Balení se třemi jednotkami Mercusys Halo H50G stojí necelé dva tisíce korun. Můžete si pořídit ještě jeho slabší verzi H30G, kde tři jednotky vyjdou na necelých patnáct stovek. To je při hodnocení tohoto produktu asi nejvýznamnější údaj.


Mercusys Halo H50G, 3ks


Mercusys Halo H50G

Standardy: 802.11a/n/ac 5 GHz, 802.11b/g/n 2,4 GHz ● rychlosti: 1300 Mb/s 5 GHz, 600 Mb/s 2,4 GHz ● zabezpečení WPA-PSK/WPA2-PSK ● režim: router/Access point ● jednotka: 3× Gb porty (WAN/LAN), reset, napájení; rozměry 8,8 × 8,8 × 8,8 cm ● správa: mobilní aplikace i mimo lokální síť

Nehraje se tu na špičkové přenosové standardy, pokročilé funkce nebo prémiovou výbavu. Tady dostanete primárně základní systém pro rovnoměrné pokrytí větší plochy. Díky ceně můžete bez obav signál zahušťovat přikupováním jednotek a tak zajistit rozumný signál v každé místnosti.

Mercusys představuje levnou podznačku známého TP-Linku. Tedy ty nejslabší a nejobyčejnější produkty TP-Linku se prodávají jako Mercusys, aby zážitek z levného zařízení neovlivňoval vnímání značky TP-Link.

Mercusys Halo H50G přitom slibuje rychlosti až 1300 Mb/s na 5GHz a 600Mb/s na 2,4 GHz. Levnější Mercusys Halo H30G jen 867 Mb/s na 5GHz a 400 Mb/s na 2,4GHz. Upřímně bych vám doporučil volit vyšší variantu H50G, protože jednotky nemají vlastní dedikovaný kanál pro vzájemnou komunikaci. Kus z dostupného pásma tak vždy ukousne i přenos dat mezi dílčími uzly sítě.

Mercusys Halo H30G, 3ks Mercusys Halo H30G, 3ks
nabízí 57 obchodů za ceny od 1 504 Kč
Srovnat ceny na Živě

Pohodová instalace a nastavení

Každá jednotka vypadá stejně. Bílá kostka o straně 8,8 cm se třemi (H50G) gigabitovými LAN porty na zadní straně a nenápadnou drobnou svítící diodou na přední straně. Délka přívodního kabelu od napájecího adaptéru je pak 1,5m. V místnosti tak nijak neruší a stejně ji případně někam schováte.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Dokumenty Google hlásí, že soubory z Microsoft Office konečně upravíte i offline

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,