Razer Blade: výkonná sedmnáctka pro herní nadšence za vysokou cenu

Společnost Razer představila nový herní notebook Blade, který je určen pro náročné hráče, kteří chtějí vysoký výkon v elegantním notebooku.

Notebook Razer Blade má Full HD displej s úhlopříčkou 17,3″, uvnitř se ukrývá starší dvoujádrový procesor Intel Core i7-2640M na vysoké frekvenci 2,8 GHz (Sandy Bridge, 32 nm), který je v kombinaci s grafickou kartou GeForce GT 555M od Nvidie. Konfigurace obsahuje 8 GB operační paměti, 256GB SSD s operačním systémem Windows 7 a obvyklou výbavu.

razer-blade-gallery9-v2.jpg
Razer Blade je určen speciálně pro hráče

Hliníkové šasi v černém provedení doplňuje klávesnice se stylovým zeleným podsvícením a speciálním pravým blokem s deseti adaptibilními tlakovými tlačítky, které lze naprogramovat dle potřeb hráče a různých her. Notebook je dostupný zatím pouze v Singapuru, lze počítat i s omezeným počtem kusů. Razer Blade je tlustý 2,24 cm a jeho hmotnost je 2,92 kg.

razer-blade-gallery7_2.jpg razer-blade-gallery8-v2.jpg
Za unikátní programovatelný dok si oproti klasickému notebooku poměrně připlatíte 

Cena je stanovena na přibližně tři tisíce dolarů, tedy v přepočtu kolem 70 000 Kč s DPH. To je dokonce více, než u nového MacBooku Pro s Retinou, Razer si ale u hráčů vybudoval velmi silnou značku, takže si notebook své fanoušky určitě najde.

Diskuze (7) Další článek: CompTake vyvíjí unikátní pasivní chladič, který si poradí i výkonnými čipy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,