Notebooky | Corsair

První herní notebook Corsairu slibuje ohromný výkon a touch bar jako na MacBoocích

Corsair před třemi lety koupil amerického výrobce počítačů Origin PC. S tímto know-how již vytvořil několik desktopových mašin, ale na letošním Computexu firma představila i svůj první notebook. Novinka Voyager a1600 vznikla i s přispěním jiné Corsairem pohlcené firmy – Elgato.

Notebook tak cílí primárně na hráče a streamery. Disponuje 16" IPS obrazovkou s rozlišením 2560 × 1600 px a frekvencí 240 Hz. Výkon dodají nadupaná osmijádra AMD Ryzen 7 6800HS a Ryzen 9 6900HS doplněná o grafiku Radeon RX 6800M. Sedmičkový model nabídne 32 GB paměti a 1TB SSD (PCIe 4.0), devítkový obě kapacity zdvojnásobil.

Corsair vsadil na nízkoprofilovou mechanickou klávesnici s RGB podsvícením, velký touchpad, čtečku otisků a mezi panty se nachází i dlouhý dotykový panel připomínající touch bar z dřívějších MacBooků. Na něm se primárně bude zobrazovat deset tlačítek Stream Decku od již zmiňovaného Elgata.

Pokud jde o konektivitu, na těle najdeme dva USB4 a po jednom USB-C 3.2 Gen2 a USB-A 3.2 Gen1. Potěší čtečka SD karet. Na Ethernet zapomeňte, Voyager a1600 si rozumí jen s bezdrátovými sítěmi, konkrétně Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 a vlastní rádio Slipstream, které slouží k připojení až tří periferií od Corsairu.

Multimediální výbava čítá stereo reproduktory, čtyři mikrofony, 1080p webkameru a kombinovaný jack. V těle pak najdeme 99Wh akumulátor, o výdrži ale Corsair nemluví. Rozměry činí 356 × 287 × 19,9 mm, hmotnost pak 2,4 kg.

Základní varianta bude stát 2700 dolarů, vyšší model pak 3000 dolarů, u obou se počítá s Windows 11 Home. Evropské či české ceny zatím neznáme, notebooky by měly dorazit v létě.

Diskuze (1) Další článek: Ušetříte za data. Návod, jak na YouTube poslouchat jen zvuk

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,