Průzkumník ve Windows 7: dva panely to nejsou, ale...

Diskuze čtenářů k článku

01. 09. 2012 17:32

potrebuji dostat pruzkumnika nebo jeho presnou kopii z winxp do win7, zaplatim cokoli, jen abych mohl kopirovat jen pomoci mysi a mnou definovanych tlacitek na horni liste z pohodli postele - klavesnici pouzivam minimalne kvuli ochrnuti ruky

jinak novy ntb za 40 tacu letel kvuli debilnim knihovnam (chci proste neustale videt celou stromovou strukturu disku c) a hlavne nezachovani starych funkci z pruzkumnika po hodine ze stolu a jedu radsi na starem pentiu s win xp a dvou pruzkumnicich svisle vedle sebe a taky se uz nechci kazdy ctyry roky porad ucit dalsiho manazera

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 18:04

Jsem zvyklí na Průzkumník ve win xp.

Pomatuji si, že mi přišel hroznej, když jsem ho po 1. uviděl a o dost horší než ten z win 3.1. Ale časem jsem si zvykl, vlastně od kdy už....od win 95 ne?

I když jsem vyrustal na M602 s dvema okny, tak nejak moc TC nepouzivam byt ho mam na plose, aby lidi neremtali, kdyz si prijde nekdo neco udlelat na pc. TC jsem vyuzival na FTP drive.

Ale musim rict, ze Prizkumnik ve Vis/7 me moc neoslovil.

S dvema okny. Nekdy mam pocit, ze se uklikam :) a rikam si, 2 okna by se sikly, ale zase na strom jsem zvykli a kdyz vidim jak lidi neco proheldavaj v TC a snazi se v tech slozkach zorientovat, tak nevim, nevim.

Proto jsem byl nadseny, kdyz jsem nasel program NexusFile. Je jako by z oka vypadl Průzkumníkovi, kdyz se zmeni barvy. Má 2 okna + strom a je propojen ze systémem, takze můzete pouzívat kontextová menu win a nemusí se instalovat.

Do toho se prepipanm kdyz potrebuju tridit data ze 2 slozek. A pokud prejdu na Wist/7 tak asi budu na nem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2009 20:58

Ať každý používá co mu vyhovuje.

Budu mluvit za sebe.

Byly doby kdy jsem dával na rady odborníků, že Total Commander je mnohem lepší, dokonce mi i někdo říkal, že se bez něj neobejdu. Dokonce jsem se i zaregistroval, poněvadž jsem chtěl využívat program nadále. Ale po čase jsem si začal uvědomovat že všechny jeho funkce a potencionální rozšíření jsou jeho parohy. Total Commander se tim pyšní, ale zase je o to pomalejší. A když si chci jen otevřít dokument, něco najít nebo jen zkopírovat, rozbalit... zkrátka: na všechno mi průzkumník bohatě stačil. Na přesouvání či kopírování mi stačila schránka. Na vybírání mi stačila klávesa "Ctrl" a výběr odkazu. Místo dvou panelů otevřu průzkumníka dvakrát a v kontextovém menu na dolním panelu dám "Okna vedle sebe" a je to skoro to samé. Ve Vistách a Windows 7 navíc rychlé vyhledávání (U Total Commandera to zatím zůstalo fyzické vyhledávání). Aplikace na vypalování, rozbalování a podobně je stejně efektivnější mít jako aplikace, nikoliv jako pluginy.

Dále je můj názor v tom, že dnes mají operační systémy GUI a mohou spravovat několik programů najednou se mi vůbec nezdá na závadu absence druhého panelu. Pochopil bych to v DOSu, kde to jinak nešlo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2009 09:41

Můj názor je takový, že spousta lidí používá kradený (nebo neregistrovaný) TC, jen aby vypadali cool, že jako nepoužívají průzkumníka. Když jsem ještě používal windows, používal jsem skoro jen průzkumníka a vyhovoval mi. Na komplexnější úkony jsem si pak zapínal FAR manager. Ani v linuxu jsem nepřešel na dvoupanelák, a používám zabudovaný Dolphin (který v případě nouze dokonce umí zapnout druhý panel, ale tu možnost jsem využil jen párkrát)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2009 14:22

Asi tak. U nás ve škole se TC dokonce používá kvůli stále zavirovanému exploreru, který pak nezobrazuje některé síťové disky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  12. 11. 2009 15:49

Já Win7 ted chvíli zkoušim a Průzkumník mi přijde v některejch věcech dobrej, v jinejch špatnej.

Mínusy:

- Stavový řádek neumí zobrazit celkovou velikost souborů aktuální složky

- Dost mi vadí Knihovny. Zabírají místo ve stromovém zobrazení složek a stejně jsou k ničemu. Hlavní nevýhodu vidím v tom, že uživatele motivuje k tomu, mít na disku chaos. Nenutí ho umisťovat data logicky a do strukrury. Druhou, související, nevýhodu vidím v tom, že mě knihovna neodkáže do konkrétní složky (C:\Hudba), ale kamsi do nikam (Knihovny\Hudba). Když chci z hudby do C:\Program Files, musím složitě klikat. To ale vyplývá z podstaty knihovny. Bohužel v menu Start lze mít odkazy pouze na Knihovny. Ne na složky.

- Chybí tlačítko "o úroveň výše". Jsou tam jen tlačítka Vpřed a Vzad, ale ty plní pricipielně jinou funkci. O úroveň výše se lze dostat jen kliknutím do adresního řádku, nebo ve stromovém menu.

- Zbytečné horizontální menu pod horním okrajem okna (Je v něm tlačítko Uspořádat) - jen simuluje pravé tlačítko.

Plusy:

- Možnost jednoduše připíchnout okno ke straně a vyrobit 2 panely. To ale nesouvisí s průzkumníkem.

- Rychlé hledání souborů

- Ve Stromovém menu je položka Oblíbené. Tam si uživatel může dát svoje odkazy, které budou odpovídat jeho požadavkům na uspořádání dokumentů atd.

Můj soukromý závěr:

Celé Win se soustředí na neznalé uživatele, kteří nechtějí mít v počítači pořádek a vlastní systém. MS jim nutí systém svůj, více méně chaotický. Tak je to i s Ovládacíma panelama atd.

Teď jsem se na pár dní vrátil k XP, abych to mohl nezaujatě porovnat.. a XP jsou pro mě užitečnější v tomto směru (tedy Průzkumník a práce se soubory)

Asi se k XP vrátím na trvalo. U Win7 se neustále rozčiluji, proč je všechno složitější a pro blbce :) Rád mám ve věcech svůj pořádek, ne ten, diktovaný Microsoftem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 16:57

> Hlavní nevýhodu vidím v tom, že uživatele motivuje k tomu, mít na disku chaos. Nenutí ho umisťovat data logicky a do strukrury. (Knihovny)

Toto ma zaujalo. Preco by podla teba malo nieco nutit uzivatela akokolvek usporiadavat data? Ak system dokaze uzivatelovi pracu s datami ulahcit, nevidim dovod, preco by to nemal robit (pamatas sa este na casy, ked pocitace mali ludom pracu *ulahcovat*? )

Ja mam tiez mrnave adresare "Hudba" a "Videa", este zo doby, ked som nevedel o programoch ako je Amarok. Ale na tie som uz snad dva roky nesiahol, dnes uz vsetko hadzem do gigantickeho adresara nazvaneho "Downloads" a vyuzivam SW, ktory pre mna potrebne data usporaduva a triedi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2009 12:27

Tak zrovna na ten amarok bych nespoléhal - aspoň ve verzi 2.něco, kterou teď používám, tvrdošíjně v kolekci ignoruje některé sobory (prostě dělá, jako že nejsou). A to jsou správně otagované. Potom nezbývá, než to staromódně házet do složky "hudba".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2009 13:08

Tusim som po dlhej dobe prvy raz zabudol zdoraznit cislo verzie... Pouzivam samozrejme v1.4, v2 je trest od samotneho Billa

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 08:32

Místo aby například v nabušené edici Windows Ultimate byl Total Commander, tak se budou pořád vymýšlet nesmysly. 99% lidí, kteří jednou přičichnou k dvoupanelovému správci souborů nikdy neocení zlomek zanedbatelných výhod okenního správce. Navíc lze oba způsoby kombinovat a pro drtivou většinu běžných činností je zkrátka dvoupanel dosud nepřekonaný koncept ovládání.

Každopádně ať si každý používá co chce. Třeba tahání souborů myší z jednoho okna do druhého. Věřím, že se najdou lidé, kteří to považují za vrchol efektivity...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 11. 2009 10:19

Neni tam proto, ze:

- vyrobce TC by si to musel zaplatit (na coz nema)

- ozvali by se jini vyrobci, proc tam nejsou jejich produkty...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 10:49

jj, to je asi fakt - ani M$ to nemá jednoduché...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 16:09

kedysi som pouzival explorer len aby som si naistaloval totalcommander (svojho casu wincmd) paradoxne som sa naucil pracovat vo findery - co odbudralo aj psychologicku hranicu z pouzivania exploreru, lebo naozaj uz sa na neho vela za ten cas nalepilo a hodnotim ho coraz kladnejsie

ale stale pouzivam aj TC, rovnako ako terminal v macu - vzdy zalezi v com to spravim rychlejsie

niekrore veci spravim rychlejsie v skicari ine vo photoshope

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 23:17

mohol by som poprosit jednu. ale naozaj jednu, jedinu vec ktora sa robi v skicari rychlejsie ako v photoshope? :) ...dakujem.... pracujem s PS cca 8 rokov a zatial som taku nenasiel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 11. 2009 09:42

PrintScreen -> Win+R -> mspaint -> Ctrl+V -> Save

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2009 15:58

Například jakákoli operace, která trvá méně dlouho než zapnutí photoshopu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 14:08

Trochu zbytočné spory.

Záleží to predovšetkým na tom, čo a v kaom rozasahu daný užívateľ so súbormi bežne robí.

Explorer (resp.Nautilus či Konqueror ) sú skôr pre ľudí, ktorí súbory príliš neprenášajú a držia ich tam, kde im ich OS ukladá (t.j. My Documents či /home), netriedia ich do zložiek a podzložiek a sú spokojní. TC sa im vôbec nezdá intuitívny a vystačia často dokonca s otváracími dialógmi programov - otvoria, vytlačia, zmažú...

Naopak, jedinou principiálnou výhodou dvojpanelových správcov je ľahšie presúvanie (vidím, že súbor sa naozaj presunul) a čiastočne aj intuitívnejšie kopírovanie. Ale to ocením, len ak denne prenášam hŕbu súborov z jedného PC na druhé. Dnes je pre väčšinu asi naozaj lepšia cesta napísať do "nového menu Štart" pár písmen názvu a klinúť na jeden z troch súborov, ktoré sa mi po sekunde objavia.

Plus sú tu nástroje a funkcie správcov súborov, ale tie sú často tiež otázkou zvyku. Používam napríklad synchronizačný nástroj TC, ale vidím, že Vista ponúka vlastnú synchronizáciu adresárov, možno lepšiu, len sa mi ju neche učiť. TC navyše využíva kontextové menu Explorera, takže trebárs prácu z rachívmi riešim často práve cezeň...

Fakt by som si netrúfol povedať, ktorý správca súborov je ten správny. A to som zarytý Commanderista.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 14:21

když to smrhnem, tak explorer je pro bordeláře a TC pro lidi, kteří mají rádi pořádek a ví co v počítači mají.. když používáte jen jeden jediný adresář My documents nebo My porn, tak si s explorerem vystačíte xD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 15:01

Přesně tak. Adresáře My Documents a spol. mám úplně prázdné, uložené dokumenty si třídím do různých adresářů sám, aby v tom nebyl bordel. Takže pak jednoduše najde, kde je uložená třeba diplomka a kde jízdní řád.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 19:43

Ts, ts, ts diplomovka . A to hovoríš o poriadku na disku. Skús pracovať 20 rokov v nejakom výskumáku a potom rob hrdinu.

V My Documents mám dokumenty, ktoré som vytvoril osobne. Niektoré roztriedené v podadresároch podľa projektov, niektoré spakované v archívoch s tým, že čo ak sa raz na ne pozriem (nepozriem), niektoré nezatriediteľné priamo v hlavnom adresári My Documents, niektoré s príznakom _zmaž_, aby som vedel, že po určitom čase nemajú pre mňa cenu.

Cudzie veci, ako ten tvoj cestovný poriadok sa mi do My Documents ani nemajú ani ako dostať, pretože som ich nevytvoril (skôr budú v adresári Downloads alebo v rôznych špeciálnych adresároch). Dôležité vedecké články mám zas v inej adresárovej štruktúre. Obrázky mám podľa dátumu stiahnutia z foťáku, neskôr ich triedim podľa obsahu. A napriek tomu v tom nemám poriadok, pretože tých súborov je veľa, nie vždy vymyslím vhodný názov a denne nejaké prenášam domov a zas do práce a nie vždy mám čas ich správne zaradiť. PDF z internetu nemá čas triediť a premenúvať, obrázky nemám čas presúvať... A keby som používal Explorer, nemyslím, že by som bol na tom horšie. A nič by som nezískal, keby tie podadresáre neboli v My Documents, ale niekde inde.

TC má drobnú výhodu pri kopírovaní na USB disk a späť, ale dalo by sa to riešiť aj inak. Postupne si zvykám, že nájsť súbor pomocou vyhľadávacieho poľa v ponuke Štart je rýchješie ako preklikávať TC, ale tiež sa dajú použiť oba spôsoby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 22:03

V TC se dá taky vyhledávat. Když si to nastavim a zacnu psát tak se mi zobrazí editační okno s tím co píšu a samo mi to zobrazuje soubory které se tak jmenují.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 19:11

bez jediného argumetu označíš tých, ktorých považuješ za viac "windows pozitívnych" za bordelárov.

V skutočnosti to závisí na dostatku času a poriadnosti. Ja používam odjakživa dvojpanelových správcov súborov a po tých rokoch už veľký poriadok v súboroch nemám. Za tú dobu sa mnohé zmenilo (aj vo svete softvéru, aj v mojej pracovenj náplni), takže staré zvyky vytvárania adresárov sú už dnes nanič. A pokiaľ sa mi ich nechcelo roztriediť do nových, mám ich ako kadejaké "archívy" a "staré dokumenty" dodnes.

Adresár My documents nie je o nič horší ako ktorýkoľvek iný - súbory sa mi ukladajú automaticky tam a môžem ich presúvať do podadresárov, ktoré vytvorím v tejto složke. Mne ten názov nepsôsobuje psychické problémy ako poniektorým.

BTW, mám asi nepomerne viac súborov ako si vieš predstaviť a nejde o multimédiá ako u teba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:32

Inteligentní lidi si otevřou 2 okna... (zkratka windows E) Nikdy jsem nechápal total commandera... proč? jedinej důvod proč si ho na widle hodím je že se dá použít na FTP a nebo k slučování dementně rozdělenejch archivů...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:48

No jo, ale pak musis vsechno pretahovat mysi, coz je mnohem slozitejsi a nepohodlnejsi, nez oznaceni potrebnych souboru pres Insert a pak F5 + Enter....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 14:28

to je prave to co vy nepoznate :) shit+sipka(hore/dole) alebo ctrl+space (v kombinaci s podrzanim ctrl a sipkami a stlacanim space na suboroch ktore potrebujem oznacit) ctrl+c

win+e (najdem adresar ktory potrebujem) popr pouzijem backspace na okne kde som kopiroval a ctrl+v

vidis ze by tam trebalo pouzivat mys?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 12:12

Inteligentní lidé nemusí otevírat dvě okna. Stačí jedno (TC) s dvěma panely. A každý panel může mít několik záložek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:13

Vsetko je to otazka zvyku.. Svojho casu som aj ja pouzival NC, TC.. ale teraz proste potrebujem najst subor tak si dam Win+E a rychlo sa preklikam..

TC pouzivam uz len vynimocne, napriklad ak si chcem vsetko pekne pomenovat, usporiadat..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:28

Otazka zvyku ani nie, alebo nie LEN otazka zvyku. Skor otazka zvyku + potreby uzivatela.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 10:50

Už od dob programu M602 pro MS-DOS si nedovedu představit, že bych měl soubory a adresáře prohlížet, kopírovat a přemísťovat pomocí nějakého jednopanelového "průzkumníka".

Microsoft pravděpodobně ví, že jeho průzkumník stejně nikdo nepoužívá, takže je zbytečné jej vyvíjet do moderní podoby přelomu 20. a 21. století

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:05

Podle sebe nesuď ostatní! Naprostá většina uživatelů používá Průzkumníka, je na něj zvyklá, a proto jej Microsoft příliš nemění. Ze stejného důvodu zůstává stále stejný TC, protože ho spousta uživatelů má zažraného pod kůží. I dvoupaneloví průzkumníci by potřebovali modernizaci jako sůl. Bohužel, symbiózy předností obou způsobů se zřejmě hned tak nedočkáme…

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tc
11. 11. 2009 11:12

Pokud chci neco prejmenovat presunout spustit a mam TC :) tak mi staci klavesnice

Pracovat s klavesnici bez mysi v exploreru snad ani nejde

kopirovani souboru z Flasky kdy kopiruju jen neco prenaset drzenim mysi a k tomu CTRL aby se to zkopirovalo a ne preneslo je des a hruza v porovnani se stisknutim F5 a enter

Co se tyka vymozenosti typu knihovny apod. tak to je naprosto k nicemu, protoze kazdy normalni clovek si soubory organizuje sam a nenechava je valet jen tak po disku aby musel podobne veci vyuzivat

Jinak mohu se zeptat v cem treba takovy TC potrebuje modernizaci jako sul? ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:53

Ak namiesto laveho tlacitka na mysi drzis prave, tak sa ta spyta co dalej, ked ten subor/adresar "polozis". Cize netreba drzat ctrl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tc
11. 11. 2009 14:34

To vim, kazdopadne postup je temer (az na jine tlacitko) stejny, Tj postaveny na hlavu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:15

Ake su prednosti prieskumnika pred tc a pod.?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 12:55

rychlost kopirovani. kopirovani pres windows (ctrl-c, ctrl-v) je vetsinou podstatne rychlejsi, nez kopirovani pres F5 v TC

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 13:25

... nakolko sa pouziva ta rychlejsia polovica kablu medzi radicom a diskom

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 14:17

jenže to co možná ušetříš tím, že kopírování přes průzkumník je rychlejší ztratíš tím, že musíš stále klikat jak p*** sem tam mezi desítkou oken

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 14:46

Proc bych mel nekde klikat jak p**** ? rozdil casu v kopirovani 20 a 50 minut je porad dost velky, i za cenu asi ctyrech klepnuti mysi ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 15:50

2 a 50 minut??? to jste si vycucal z prstu? jestli ne, tak chci důkaz, jinak tu můžete plácat cokoliv...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 15:50

20 a 50 minut??? to jste si vycucal z prstu? jestli ne, tak chci důkaz, jinak tu můžete plácat cokoliv...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 16:36

20 a 50 minut?

To nikto neuveri, tam je problem medzi "klávesnicí a židlí".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 16:58

20 a 50 minut je asi opravdu přehnané, ale ten rozdíl tam je, obzvlášť když kopírujete řádově desítky GB malých souborů, tak je to opravdu poznat ... Nemluvě o tom, jak ukrutně dlouho TC maže soubory, pokud se nezmění v nastavení, aby používal "Explorer delete method" tak je to pomalu nepoužitelný při mazání něčeho rozsáhlého ... Ale až na tyhle mouchy + opravdu hnusný GUI je to parádní soft ... :]

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 14:31

Ak myslite graficke rozhranie, je to viac vecou zvyku. Ked porovnam co treba stlacit v TC a v Exploreri, vychadza mi TC o 1 klavesovu skratku lepsi, co je ale v podstate bezvyznamne.

Rychlost prenosu dat pri kopirovani je tiez znacne podobna. V TC si "advanced" pouzivatel vie nastavit kopirovacie metody (myslim velkost bufferov pre male/velke subory, logicke disky patriace na rovnaky fyzicky disk, kompatibilny mod pre USB, ...), takze potom zase mierne vedie TC pred E.

Celkovo by som povedal, ze ziadny z nich nema vyrazny naskok v tejto konkretnej funkcionalite.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:16

Dobrá tedy. Přiznávám, že existuje možnost, že pro někoho je Průzkumník lepší, než "dvoupanelový commander".

Jen taková otázka: Jaká je ta přednost Průzkumníka oproti třeba tomu TC ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 12:38

Pánové, odpověď na vaši otázku je jednoduchá – největší výhodou Průzkumníka je Strom. Pište si co chcete, ale není přehlednějšího způsobu zobrazení struktury adresářů na disku. TC se sice pokusil něco na způsob stromu zakomponovat, ale bohužel to nedotáhl do konce.

Další výhoda – spodní panel s informacemi, náhledy, pohodlné a rychlé vyhledávání, filtrování, třídění atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 14:14

Kupil som si & pouzivam TC uz roky. Za tu dobu som strom asi ani nepouzil. Na co mi je, ked sa na par klaves dostanem kam chcem?

Dalsie poznamky:

- Spodny panel s informaciami - to snad zartujete, v TC su tieto informacie per subor + nieco este na hornej casti panela, kde je vyber disku. Neviem, ale pripada mi to ovela viac pouzitelne v TC ako v P.

- Nahledy - hmm, toto je asi lepsie v P, ale TC nie je daleko pozadu - Lister (F3) velmi rychlo zobrazi preview. Navyse ak su pouzite pluginy, zobrazi aj veci na ktore sa P nechyta ani nahodou.

- Vyhledavani - to snad zartujete. Videli ste vyhladavanie v TC? P obdobnu funkcionalitu nebude mat ani za 5 rokov.

- Filtrovanie - tu P asi vedie, v TC je trochu nepohodlne.

- Triedenie - zase zartujete. Nikto kto robil s TC toto nemoze mysliet vazne, najme ak to porovname s P.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 14:18

strom je zlo, je to velice nepřehledné a nepraktické

filtrování a třídění v průzkumníku? jaké drogy berete?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 14:46

Nevím o jakém třídění se jedná, ale filtrování je v průzkumníku od Vist.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 15:24

Jo v TC je o řad lepší filtrování,někdo uvádí jako výhodu strom - v TC je přece taky .Takže jediná výhoda průzkumníka - pokud neumí člověk s ničím jiným vezme zavděk průzkumníkem.Diskuze to potvrdila - uváděné výhody umí všechny TC ,většinou lépe.Potom už nasleduje jenom sešup co neumí průzkumník.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tc
11. 11. 2009 14:51

TC

Zobrazit - Strom Slozek, nebo CTRL+F8

a misto jednoho okna mate strom, jak v exploreru.

Muzu vedet co presne nedotahl do konce?

Nahledy? Tak dam CTRL+Q nebo Zobrazit-Nahled a okamzite vidim obsah souboru na kterem mam najeto v Druhem panelu. pokud mam potrebne pluginy tak veskere fotky, Videa, Dokonce text ve wordu nebo tabulky v exelu. Pokud chci miniatury? zadny problem CTRL+SHIFT+F1

Vyhledavani? Alt+F7, muzu hledat dokoli, s jakoukoli priponou, popr. jakykoli text v jakemkoli souboru, tupu souboru nebo cokoli si vymyslim

Rychle vyhledavani - Pokud to mam nastavene, zacnu psat a zobrazi se mi editacni okynko s tim co pisu a samo mi to zkace na soubory ktere se tak jmenuji. Pokud se prekliknu a dane jmeno neexistuje, nejde mi to vyhledat a teda kdyz napisu omylem M misto N nezkoci mi to nekam dopryc

Filtrovani? nechapu, muzu tridit soubory podle jmena, data, casu, nebo proste a jednoduse zobrazit jenom vsechny EXE a ostatni ignorovat. Nebo zobrazit jen soubory obsahujici nejake pismeno nebo pismena apod. Tohle je to trideni o kterem mluvite? Stisknutim jednoho tlacitka vypnu nebo zobrazim skryte/systemove soubory

Proboha, KTERA z vyse vypsanych funkci je v pruzkumniku aspon na takove urovni jako v TC?

vy jste evidentne clovek ktery vi ze TC ma 2 panely a ze F5 kopiruje, ale to je tak vse.

Nerikejte ze neco nejde, kdyz to ma TC v bledemodrem a jeste lepsi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 10:02

Pruzkumnik ve Windows 7 (a Vista) je velice hloupy.

Dve veci:

- kdyz si nastavim, ze chci zobrazovat soubory ve stylu "Podrobnosti", toto nastaveni trva tak dlouho, dokud nevlezu do slozky, kde je treba jeden jediny multimedialni soubor. Pak se to prepne na velke ikony.

- Kdyz si v pruzkumniku zobrazite obsah pametove karty prave pripojeneho digitalniho aparatu, NENI schopen zobrazit datum porizeni fotografii!!! Hlavne, ze vam nabidne milion dalsich uzitecnych dat. Takze, kdyz chci zkopirovat JEN nektere fotky, podle data, proste je musim VSECHNY zkopirovat na disk a pak je teprve roztridit.

O dalsich chujovinach a "vymyšlenostech" ani nemluve.

Prestal jsem ho pouzivat. (A to bych v dobe Pruzkumnika v XP nikdy nerekl.)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nemo7  |  11. 11. 2009 10:25

Že bych poprvé souhlasil ? Jenom bych dodal, že mně připadal průzkumník velice hloupý už v době Win XP.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 10:52

Mně připadal velice hloupý už ve Win3.1 (tam se asi ještě nejmenoval Průzkumník, ale Správce souborů nebo tak nějak), protože už z MS-DOSu jsem byl zvyklý na dvoupanelový M602.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:09

Tak to pozor - Správce souborů (winfile.exe) byl MDI, takže jste si mohl otevřít pracovních oken kolik jste chtěl. Klidně jste si mohl udělat dvoupanelový manažer.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:20

Takže byl v podstatě na vyšší úrovni, než dnešní Průzkumník ?

Já jsem ve Win3.1 pracoval celkem málo, takže si to už přesně nepamatuju.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 11:26

Užít jste si jej mohl ještě ve Win 98 SE (nebo taky Správce programů, což byla pracovní plocha Win 3.11 ).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:40

Program.exe sa da pouzivat este aj na XP, staci zmenit shell z explorer.exe na program.exe a re-login

http://en.wikipedia.org/wiki/Program_Manager...

Winfile:

http://people.ee.ethz.ch/~davidsch/vistafm/...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 10:57

HLOUPÝ??? Ani bych neřekl – mně se někdy naopak zdá až moc inteligentní. Průzkumník se totiž na rozdíl od TC snaží myslet za uživatele, což je někdy fajn, ale často to spíše prudí.

Jinak je to ale až neuvěřitelně všechno otázka zvyku. Kdo je zvyklý na Průzkumníka (v naší firmě většina zaměstnanců), tomu připadá TC hrozně nepřehledný. Osobně jsem zvyklý na obě varianty, které používám podle potřeby. Přijde mi nesmyslné nevyužívat přednosti Průzkumníka jenom proto, abych byl cool (nebo jak se to říká).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:22

Dobre :) Tak inteligentni, az je to hloupe :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 14:12

on má průzkumník (v opriginále explorer) nějaké přednosti? pokud ano, tak je soudruzi z MS pečlivě skryli a jdou aktivovat až po dvouhodinové editaci registrů )tedy pokud jsou vám hvězdy nakloněny)

když se program snaží myslet za uživatele většinou v provedení MS znamená klacky (spíše klády) pod nohy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 00:35

Mno to ze je inteligentni je fajn. To by na skodu nebylo. Ale na skodu je to ze tato "inteligence" nejde vypnout :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 11:23

Ja si klidne zanadavam na muj oblibeny produkt (Windows), kdyz se chova "zmatene" (v tomto pripade jeho komponenta pruzkumnik).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 12:34

Používání průzkumníka bude asi záviset podle vkusu každého soudruha. Já osobně jsem do příchodu Vist používal striktně panelové manažery a průzkumníka pouze ve stavu nejvyšší nouze. Nyní na Windows 7 používám průzkumníka a panelový manažer mi již nechybí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 12:55

tak to nevim, co tu povidate? pouzivam explorer celkem bezne k tomu, ze v nem neco hledam... mam nastaveni na "podrbonosti". pokud vlezu do multimedialni slozky, prepne se na multimedialni zobrazeni, aby nasledne po zobrazeni jakekoli jine slozky zase pouzil puvodni zobrazeni ... "podrobnosti". Nekde mate chybu.Uz na XPckach.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 13:14

Vy jste evidentne nepochopil, ze NECHCI (!!), aby se v multimedialni slozce prepnul na multimedialni zobrazeni.

Predstavte si, ze mate ve slozce 200 nemultimedialnich souboru a 1 multimedialni. A prave kvuli tomu jednomu souboru se mi zobrazi brutalne velke ikony.

To je podle vas normalni?

U XP to fungovalo bez problemu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 13:17

aha.. tak to jsem spatne pochopil puvodni prispevek ... no tak si nastavte at se nezobrazuje jako multimedialni a prestane se tak zobrazovat. co je na tom tak tezkeho?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 14:32

Protoze to tak NEJDE!!!!!

Kdyz nastavim PODROBNY VYPIS a pak v preferencich kliknu na "Aplikovat na vsechny slozky", ci jak se to jmenuje, staci vlezt do libovolne multimedialni slozky a velke ikony jsou zpet!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 14:45

vy asi budete opravdu superuzivatel .. prorzadite mi tedy, jak jhe mozne, ze toto pouzivam uz radu let na ruznych verzich systemu a pocitacich?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 15:34

Na XP to tak fungovalo.

Na Viste / W7 ne.

To je proste fakt

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 15:38

Viz zde:

http://forum.zive.cz/viewtopic.php...

Copak si myslite, ze bych prudil s neexistujicim problemem?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 10:30

Já tedy nevím, ale dal jsem si nastavit detaily pro všechny složky a je úplně fuk co je v té složce a vše se mi ukazuje stejně .... kde máte všichni problém? Jinak raději TC

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 11. 2009 11:49

Proklikej si par slozek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 13:49

Jaké složky máš na mysli? Mě to normálně funguje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 13:18

ah .. tak na treti pokus uz jsem to pochopil. tak to jste si to nekde musel nastavit. me se tedy takto explorer nechova vubec. multimedialni "pohled" dava pouze ve slozkach videa, hudba, obrazky....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 15:19

Ve foru je můj navod jak nastavit stejne chovaní - dejme tomu podrobnosti - pro všechny složky a to definitivně nezavisle na obsahu.Jinak taky ten dementní pruzkumnik nepouzivam -jen z donucení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 15:35

Kde ve foru?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 16:52

Co se týče prvního bodu, tak pokud chcete všude používat např. ty podrobnosti, tak není nic snazšího, než si nechat nastavení stylu aplikovat na všechny adresáře ..., pak bude mít všechno styl, který si přejete ... Nastavení najdete v Organize -> Folder and Search Option -> View -> Apply to Folders (nejprve si nastavíte, jak chcete aby všechny složky vypadaly a po stisku toho tlačítka se nastavení na ně přenese ...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 22:55

No tak si to vyzkousejte

Nejaky dalsi tip?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2009 07:58

No fakt, zkoušel jste to? To nejde ani v XP...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 11. 2009 18:07

Ted nesedim u Visty ani 7 tak ti nevim jiste, ale myslim, ze se da nastavit pro kazdy tzv. "typ" slozky (tj i video, audio, obrazky ...) zobrazeni jako podrobnosti. V praxi to znamena, ze musis vlezt do slozky s obrazky a dat zobrazit jako podrobnosti a pouzit na vsech (nekde pres moznosti slozky) - timto se to uplatnilo u vsech slozek s obrazky .. to same jeste nejaka slozka kde je video atd ... v XP to stacilo u jedny a platilo to u vsech. Mozna je nejaky dalsi zpusob, necetl jsem cele vlakno.

Kazdopadne nemam rad kdyz si neco mysli, ze vi lepe co potrebuju a snazi se mi neco vnutit, ale na to si budeme muset bohuzel zvykat cim dal casteji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 11. 2009 22:57

No, pokud musim pro kazdy typ slozky nastavit podrobnosti a pak to aplikovat na vsechny slozky, pak na to kaslu a budu proste pouzivat jiny program, uz jenom proto, ze je to jednodussi a nehodlam si vnutit idiotskou MS filozofii...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 00:35

Myslim, ze ty typy slozek, ktere Win rozlisuji dle obsahu, jsou 4 - "standardni soubory", obrazky, video, hudba .. takze se tomu ty dve minuty daji obetovat. Ale samozrejme to nic nemeni na tom, ze je to debilita.

V XP má zas Explorer problém, že občas svoje nastavení u některé složky "zapomene". Jestli to platí ještě pro Vistu/7 nevím, tak dlouho abych to mohl říct jsem ani jedno nepoužíval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 11. 2009 07:55

Presne, je to debilita. Ale to neni jedina vec, ktera me na pruzkumniu rozciluje.

Viz vyse to, ze na pametove karte fotaku nezobrazuje datum souboru, ze se vzdy otevre v nejake domovske slozce s milionem knihoven atd. atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 09:22

Niky:

Jasne, ackoliv sam obdobu TC pouzivam na Macu jen na FTP a jinak dvoupanelovy vzhled nemusim, musim uznat, ze v nadnesenem smyslu slova je cokoli lepsi, nez Pruzkumnik ve Windows. Je neohrabany, podle me i dost neprehledny. S Total Commanderem se neda srovnavat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 11. 2009 08:41

obcas zapomene, u nove vytvorenych slozek je potrbea znova nastavit, nebo kdyz si zkopirujete rozsahlou strukturu od nekud, nebo ji rozbalite z archivu tak vas ceka nove nastavovani, o 5minutach se neda hovorit, ne na 1TB disku. nechapu proc se to neda nekde nsatvit jako vychozi a pak nekde odskrtnou neprizpusobovat obsahu a bylo by po problemu. to neustale prepinani zobrazeni na podrobnosti a pak loveni sloupcu ktere potrebuju me fakt sere.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor