Průzkum: Linux je pro servery nejlepší volba

Možná víte, že Microsoft se snaží prostřednictvím své kampaně "Get the Facts" dokázat uživatelům, že jeho produkty jsou nejen lepší, ale z hlediska dlouhodobého používání i efektivnější a levnější než Linux.

Příznivci Linuxu nyní vrací úder: podle reportu "Get the Truth on Linux Management", který byl zveřejněn včera,  je to nyní naopak Linux, kdo je pro servery nejlevnější a nejefektivnější volbou. Podle tvůrců reportu však nejde jen o jeden z řady průzkumů, jejichž výsledky se liší v závislosti na tom, kdo se ptá a na co: výsledky vychází z exaktně změřitelných charakteristik, jako např. čas běhu bez výpadků, náklady na software a na správu a náklady na administraci na server a uživatele.

"Microsoft a někteří další analytici dříve tvrdili, že Linux má vyšší celkové náklady na vlastnictví (TCO) než Windows, především kvůli jeho dražší administraci, která ve výsledku přebila nižší náklady na pořízení a licenci. Ukazuje se však, že tento předpoklad již dále neplatí, protože existuje celá řada vysokorúrovňových administračních nástrojů, díky nimž je správa Linuxu rychlá, efektivní a levná," uvádí studie a své tvrzení podpírá 17 stránkami textu a výpočtů.

Zdroj: eWeek, eWeek

Diskuze (90) Další článek: Seagate chystá 12 GB miniaturní pevné disky

Témata článku: , , , , , , , , , ,