Microsoft | Cloud | Xbox

Project xCloud míří do Evropy. Streamované hraní od Microsoftu se ale Česku prozatím vyhne

Microsoft připravuje vlastní službu pro streamované hraní a nyní rozšířil uzavřenou betaverzi do 11 evropských zemí. Zájemci se musí přihlásit skrze formulář a Microsoft pak vybraným umožní přístup. Česko zatím na seznamu chybí.

Firma aktuálně na svém blogu nastínila další rozšiřování služby v Evropě. Základem je možnost streamovaného hraní některé z her, které jsou dostupné v katalogu. Princip je tak stejný, jako u konkurenčního GeForce Now či Google Stadia. Pro spuštění tak stačí nainstalovaný klient buď ve Windows, nebo i na mobilním zařízení s Anroidem.

Nově se tak mohou přihlásit do testování mobilní verze všichni, kteří žijí v některé z vybraných evropských zemí. Na seznamu sice chybí Česko, naleznete zde ale Belgii, Dánsko, Finsko, Francii, Německo, Irsko, Itálii, Norsko, Nizozemsko, Španělsko a Švédsko. Přihlášení je nutné udělat skrze formulář na webu a Microsoft následně vybere účastníky.

Cloudové hraní je přitom aktuálně hitem. I s ohledem na aktuální pandemii roste vytížení většiny internetových služeb a tak třeba Nvidia již dříve hlásila, že má vyprodané všechny prémiové sloty u své služby GeForce Now. Otázkou tak je, zda Microsoft nepřijde do hry příliš pozdě.

Microsoft chystá vydání nové generace Xboxu. Takto bude vypadat:

Diskuze (7) Další článek: K Zemi se blíží obrovský asteroid. 29. dubna čekejte s dalekohledy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,