Programátor na Kickstarteru slibuje, že umí ukládat sny

Každý majitel chytrého telefonu ví, že v katalogu dostupných aplikací najde nejméně několik desítek budíků. Nyní se na scéně objevil další. Jmenuje se Shadow a usiluje o investici skrze Kickstarter. Autor požaduje 50 tisíc dolarů, což nebude problém, po několika málo dnech je totiž už ve dvou třetinách. Za tuto sumu vyvine budík se záznamníkem snů.

Shadow.png Shadow.png
Údajný záznamník na sny s budíkem Shadow

Samotný proces buzení je prý mnohem delší, úkolem budíku je totiž vzbudit spáče takovým způsobem, aby si co možná nejvíce pamatoval z ranního snu. Ten poté do telefonu okamžitě napíše (nebo nadiktuje) a sen se pak bude sdílet v globálním katalogu.

Budík časem zpracuje i statistiky, co se vám zdá nejčastěji, co se zdá ženám, co mužům, o čem lidé sní v zemi X a zemi Y atp.

Otázkou ovšem zůstává, jestli to vše bude fungovat. Budík pracuje na podobném principu jako všemožné chytré budíky, které slibují, že vás probudí v ideální spánkové fázi takovým způsobem, abyste byli ráno naprosto svěží. Úspěch podobného buzení je ovšem velmi individuální a do hry v tomto případě vstupuje spíše než spánková fáze mozku prosté placebo a lidská psychika.

Ať už bude snový záznamník fungovat, nebo to bude jen dobrým marketingem opepřená běžná aplikace, faktem zůstává, že má přinejmenším hezký design.

Diskuze (20) Další článek: Tobii začalo prodávat ovládání očima pro Windows. Stojí 75 tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , ,