Program: Popup Manager - jak na vyskakující okna?

Každý z nás to zná a na vlastní kůži zažil - desítky samovolně se otevírajících oken prohlížeče (podotýkám pochybného obsahu). Hledáte stejně jako tisícovky dalších uživatelů vhodné řešení, jak se chránit před moderními vyskakujícím okny? My jsme ho pro vás objevili v programu Popup Manager. Je malý, nenápadný a zároveň mimořádně účinný.

Reklama si do vašich domovů najde cestu vždy - coby halda letáků v přecpané poštovní schránce, nadbytečná součást časopisů, zpestření každodenního televizního programu či také na Internetu. Vyskakující (popup) okna patří mezi jedno z nejzáludnějších řešení, jak přilákat pozornost - dennodenně tak každý z nás čelí útokům desítek samovolně se otevírajících oken s erotickým a jiným obsahem. Důvodů, proč se jich konečně zbavit, je hned několik - ušetření svých nervů, přenesených dat i času stráveného na Internetu. Považujete však vyřešení tohoto letitého problému za nemožné? Pak jste na omylu.

I já jsem patřil mezi každodenní cíl desítek popup oken. Tedy tak tomu bylo do okamžiku, než se mi do rukou dostal program Popup Manager. Úsporné balení o velikosti 190 kB, spolupráce se systémy Windows 95/98/2000/Me/NT/XP a prohlížeči IE 5 & 6, minimální množství voleb a nastavení - to vše jej spojuje. Věřte nevěřte, postačí to k vaší úplně spokojenosti. Není konec konců nic snazšího, než se o tom přesvědčit.

Spuštění utility samozřejmě předchází instalace - ta je již z důvodu minimální velikosti programu velmi krátká. Program se po prvotní aktivaci (kterou je samozřejmě dokončení instalace) projeví v prohlížeči coby nenápadná ikonka obdelníčku různých barev, konkrétně v jeho levé spodní části. Právě přes ni se můžete dostat k nepříliš bohatému nastavení - z voleb snad stojí za zmínku možnost tvorby seznamu blokovaných adres, stejně jako webových portálů, jejichž obsah nebude programem nijak ovlivňován.

Zmiňoval jsem se o různých barvách - co přesně znamenají? Svítí-li obdelníček zeleně, nejsou na současné adrese prohlížeče blokována žádná vyskakující okna. Červená barva značí opak, co více, po najetí na ikonku programu získáte přehled konkrétních adres. Dle libosti pak můžete vybrané servery zařadit na již zmiňovaný seznam neblokovaných portálů. Krom jiného pak lze také editovat velikost ikony programu, její umístění na obrazovce a spektrum použitých barev.

A jaké jsou mé osobní zkušenosti z používání této utilitky? Popup Manager jsem testoval na dvou odlišných PC po dobu několika dní. Světě div se, za dlouhé hodiny práce na Internetu jsem se nesetkal s jakýmkoliv nevyžádaným vyskakujícím oknem či s problémem při jeho používání. Zkrátka a dobře - malá velikost, minimum nastavení, velká účinnost. Taková je od hlavy až k patě utilitka Popup Manager.

Program: Popup Manager 1.0.1.5
Homepage: http://www.endpopups.com/
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/2000/Me/NT/XP
Download: Živě (190 kB)

Diskuze (21) Další článek: Windows Server 2003 - za tři měsíce 88 400 webových serverů

Témata článku: , , , , , , , ,