Nvidia | Grafické karty

Přímo od výrobce unikly specifikace a cena chystané GeForce RTX 2080 Ti

Nvidia by měla ještě dnes oficiálně představit nové grafické karty určené pro desktopové počítače a hráče, které budou postavené na architektuře Turing. I když uvedení předchází řada spekulací, nyní se objevily mnohem věrohodnější informace přímo od jednoho z výrobců grafických karet.

Společnost PNY totiž „omylem“ na vlastních stránkách zveřejnila produktové informace ke grafické kartě GeForce RTX 2080 Ti Overclocked XLR8 Edition. Použitý čip s 4 352 cuda procesory pracuje v základu na frekvenci 1 350 MHz a pomocí boostu se může dostat až na 1 545 MHz. K dispozici je 11 GB paměti GDDR6 (352-bit) a TDP karty je stanoveno na 285 W.

Ani tentokrát nebude chybět možnost propojení dvou grafických karet pomocí spojky a technologie NVLink, které v rámci obousměrného provozu umožňuje sdílet paměti a dosáhnout tak jedné virtuální s kapacitou 22 GB. Stejně jako u předchozí generace, i v tomto případě je vyžadováno výkonné externí napájení v podobě dvou osmipinových konektorů PCI Express.

A to nejdůležitější – PNY uvádí, že cena za tento přetaktovaný model je 1 000 dolarů, což v přepočtu na naše podmínky znamená kolem 27 tisíc korun s DPH. Pokud by tomu tak opravdu bylo, cena 800 dolarů za GeForce RTX 2080 (2 944 cuda procesorů, 8 GB paměti GDDR6) by znamenala asi 22 tisíc korun s DPH.

Diskuze (22) Další článek: Země má jeden měsíc? Nesmysl, tvrdí vědci. Okolo Země jsou ještě miniměsíce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,