Windows 11 | Windows Insider

Při přepínání programů Alt+Tabem opět uvidíte plochu. Windows 11 podporují HD voice u AirPods

Do kanálu Dev bylo vpuštěno první vývojové sestavení tohoto roku. Windows 11 Insider Preview Build 22526 platí spíše za další servisní vydání. Z větší části se v něm opravují chyby z minula. Microsoft ale uvažuje nahlas.

Část zařízení zapojených do testování už nevidí celoobrazovkové prostředí pro přepínání programů, které reprezentuje klávesová zkratka Alt+Tab. Přepínání se blíží podobě, jakou jsme znali ještě ve Windows 10. Takže se ve středu obrazovky objeví pás s miniaturami otevřených oken a prostředí kolem něj výhled nezastírá.

Jedenáctky tohle změnily tak, že se miniatury stále zobrazují v centrální části obrazovky, zbytek prostoru už ale překrývá průsvitný materiál. Microsoft neříká, jak přemýšlí. Zpětná vazba mu mohla říci, že bylo užitečné vidět prostor za miniaturami. Možná jde jen o návrat ke starým pořádkům z prostého  zvyku.

54 Explorer Patcher prepinani w11.pngWindows 11 Insider Preview Build 22526 prepinani.jpg

Sestavení 22526 ocení ti, kteří vlastní Apple AirPods a i na počítači je využívají ke komunikaci. U těchto sluchátek je teď podporována komunikace ve vyšší zvukové kvalitě (tzv. HD voice). Vývojový tým dále experimentuje s indexováním polohy tak, aby se tyto informace daly využít při vyhledávání souborů.

Zdroje: Windows Insider Blog

Diskuze (4) Další článek: Poskytovatelé internetu ve Francii musí přenos dat přepočítat na uhlíkovou stopu CO₂. Není to už trochu přehnané?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,