Přehled užitečných programů - 27. týden

Chcete vyhledávat pohodlně, bez námahy a k tomu navíc vždy získat užitečný náhled stránky? Bojíte se spyware a podobného internetového odpadu, které vám způsobí jen a jen problémy? Hledáte snad program pro kompletní diagnostiku vašeho PC? Další přehled užitečných programů je tady.

Další týden uplynul jako voda a tak je tu opět náš přehled užitečných programů, které se v průběhu několika předcházejících dnů objevily na stránkách Živě. Na své si dnes přijdou zejména ti z vás, kteří preferují pohodlí při vyhledávání, hodlají své PC zabezpečit před spywarem a zároveň nepohrdnou ani užitečnou diagnostikou svého plechového miláčka.

Girafa Toolbar – vyhledávejte s obrázky!

Na Internetu existují desítky vyhledávačů, které můžeme označit za méně či více použitelné. Pohodlné služby tohoto rázu však nabízí také Girafa Toolbar, užitečný doplněk prohlížečů Internet Explorer, který v sobě sdružuje většinu světoznámých vyhledávačů. Krom toho nabízí také malý náhled vybrané stránky.

„Žirafa“ vám nahradí velkou většinu vyhledávačů – i když nahradí není to správné slovo. Všechny tyto programy podporuje, namátkou můžeme jmenovat AOL, Altavista, Google, Hotbox, Lycos, Netscape, Yahoo. Po zadání vyhledávacího kritéria, volbě vyhledavače a stisku buttonu Search pak zobrazí výsledek hledání a ve svém okně náhledy prvních několika stránek. Náhledy jsou plně funkční, k dispozici je hned několik voleb nastavení a akcí. Můžete je tak otevřít ve stávajícím a novém okně nebo zobrazit Homepage stránky. Krom toho si můžete odkazy uložit či odeslat email s funkčním náhledem.“ (celý článek)

Program: Girafa Toolbar 2.10.15
Homepage: http://www.girafa.com 
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Download: Živě (1,5 MB)

SpywareBlaster: zabrání instalaci spyware, dialerů a dalšího odpadu

Internet je nejen nevyčerpatelnou studnicí informací a moudra, ale také zdrojem nebezpečných utilit a virů. Jedním z nejzákeřnějších protivníků obyčejného uživatele je také spyware (tedy programy, které monitorují vaší činnost a odesílají ji zpět autorovi atd.). Máte strach z jejich „útoku“ na vaše domácí PC? Nač se obávat, je tu přece program SpywareBlaster.

„Kromě těchto programů můžete použít i aplikaci šířenou pod názvem SpywareBlaster, která funguje trochu jinak než ostatní „kolegové“. Tento program totiž běží na pozadí systému a testuje programy už při jejich instalaci, takže se s ním dá předejít tomu, aby se takový program do počítače vůbec dostal a tím ušetřit čas na jeho pozdější odstraňování. Program je jednoduše ovladatelný a konfigurovatelný a navíc obsahuje jednu opravdu šikovnou vlastnost, a tou je „system snapshot“, který uloží podobu systému před instalací programů a který umí program kdykoli obnovit (dá se volně přirovnat k záchranným bodům v MS Windows XP).“ (celý článek)

Program: SpywareBlaster
Homepage: http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html
Licence: freeware/donationware
Operační systémy: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Download: Webattack.com (670 kB)

Aida32 – počítačová diagnóza!

Zkoumat počítač se dá nejen za pomoci baterky, šroubováku a dostatku zručnosti, ale také jednoduše v systémovém prostředí Windows. K tomuto úkonu jsou určeny diagnostické programy a právě jeden z nich jsme vám v průběhu uplynulého týdne nabídnuli. Jeho jméno je Aida32 a obsahuje vše, co byste od komplexního nástroje tohoto typu vyžadovali.

„A co tedy konkrétně můžete pomocí Aidy zkoumat? Řečeno stručně a jednoduše – vše! Diagnóza v podobě této utility tak započíná od procesoru, přes základní desky, operační systémy, servery, Internet až k periferním zařízením. O jakémkoliv zařízení vám program poskytne vyčerpávající a jistě užitečné informace, které si můžete v nejrůznějších formátech (text, HTML, MHTML, XML, CSV a další) uložit pro příští kontrolu.“ (celý článek)

Program: Aida32 3.70
Homepage: http://www.aida32.hu/
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Download: Živě (1,5 MB)

Diskuze (3) Další článek: TechEd 2003: Poslední den

Témata článku: , , , , , ,