Google | Android | Operační systémy

Představení Androidu 11 se už podruhé odkládá. Premiéru nejdřív zhatil vir, teď protesty

„Nemůžeme se dočkat, až vám řekneme víc o Androidu 11, ale teď není čas na oslavy. Posouváme oznámení a vydání betaverze původně oznámené na 3. června. S novinkami o Androidu 11 se ozveme brzy.“  

Tak Google na Twitteru reaguje na nepokoje, které aktuálně sužují USA. Protesty proti policejní brutalitě vyvolala smrt černocha George Floyda. Intenzita nepokojů přerůstá autoritám přes hlavu, prezident Trump už mluví o nasazení armády a střelbě do aktivistů.

Pro Android 11 je to už druhý odklad, poprvé měl být představený na vývojářské konferenci Google I/O, ale tu zrušila koronavirová pandemie.

Co přinese nový operační systém Android 11? Bude to zejména 5G a s tím související API, které umožní vývojářům přizpůsobit aplikace možnostem 5G sítí. Zvýší se využití algoritmů strojového učení a zlepší se podpora různorodých displejů, ať už ohebných, nebo různě „prostřelených“. Významných novinek bychom se opět měli dočkat v oblasti správy soukromí a přibude řada dalších drobných vylepšení. Podrobněji se chystaným novinkám věnovala MobilMania.

Váš názor Další článek: Chrome 84 bude blokovat otravné žádosti o zasílání notifikací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,