Předpokládaný plán vývoje Firefoxu 3

Nedávno jsme vás informovali o novinkách třetí alpha Firefoxu 3 „Grand Paradiso”. Před několika dny byl opět aktualizován předpokládaný plán vývoje, který přiblížil pohled na jednotlivá data vydání vývojových verzí. V nejbližší době nás tedy čekají další tři alpha verze Firefoxu 3. Mělo by docházet k jejich postupnému měsíčnímu zveřejňování, vždy na konci daného měsíce. Z toho plyne, že se s alpha verzemi budeme setkávat až do června 2007, přičemž v pořadí již čtvrté alpha verze se dočkáme na konci tohoto měsíce.

V červenci a září letošního roku budou vydány dvě betaverze, které zakončí hlavní fázi vývoje. Poté bude následovat několik verzí s označením RC (release candidate), u kterých by již nemělo docházet k implementaci nových vlastností Firefoxu 3, ale vývojáři se u RC verzí zaměří především na odlaďování stávajících funkcionalit a opravu nahlášených chyb.

Konečný termín vydání finální verze doposud nebyl stanoven, ale dá se předpokládat, že se nového Firefoxu 3 dočkáme nejdříve koncem letošního roku. Pokud se plány vývojářů splní, tak se v novém Firefoxu dočkáme mnoha novinek. Ukládání stránek přímo do PDF souborů, vylepšení download manažera, podpory off-line aplikací či plné kompatibility s nejnovějším operačním systémem Windows Vista.

Zdroj: Mozilla Links

Diskuze (35) Další článek: Výsledky GeForce 8500 GT, 8600 GT a 8600 GTS a předpokládané ceny

Témata článku: , , , , , , , ,