Praktický test barevné laserové tiskárny OKI C5750n

Diskuze čtenářů k článku

09. 06. 2008 13:14

Nase zkusenost z prace je s touto tiskarnou dobra. Nejvetsi problem je ale se softwarem pro jeji spravu. Po nainstalovani a zakazani barevneho tisku sme totiz s hruzou zjistili ze z jineho nez onoho pocitace uz nepujde tiskarna nastavit. Technik rekl ze pri prvnim pouziti programu se do pameti tiskarny zapise nejake unikatni cislo pocitace a jeho zmena muze byt provedena pouze rucne, vymenou nejakeho svaba. No proste parada, na nestesti byl onen pocitac od jednoho radoveho zamestnance, ted musime pro kazde povoleni barevneho tisku lozit do jeho kancelare.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ja  |  09. 06. 2008 08:00

... dovolím si položit 3 otázky:

- jak dlouho trvá než vyleze 1. stránka, když je tiskárna v klidu?

- má redaktor tiskárnu na stole vedle sebe nebo v nějakém odhlučněném kamrlíku?

- fototisk - hmm, zkusil se redaktor podívat jak vypadá fottisk při pohledu ze strany?

Zkusím také odpovědět. OKI fungují jak mají, mají rozumné náklady na tisk, zatím jsem nezaznamenal žádnou poruchu. Až potud v pořádku.

Ovšem na tisk 1. stránky si člověk trošku počká poněkud déle a patrně ji nelze použít pro tisk typu pošli na tiskárnu a hned výsledek podej šéfovi. Málokterý šéf je dostatečně trpělivý.

Hlučnost vylučuje aby tiskárna byla tzv. u ruky (více válců = více hluku???). Vydržet v její blízkosti po zahájení tisku snad dokáže pouze hluchý člověk nebo metalista se sluchátka na uších a volume=max.

Tiskárna je už asi i z důvodu použité technologie vhodná pro obchodní grafiku, určitě ne pro fototisk. Pohled na vytištěný obrázek vnucuje vzpomínku na časopis Květy z roku 1989.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor