E-mail | Mozilla | Thunderbird

Pošťák Thunderbird změní logo. To nové připomíná Firefox

V létě dorazí nový Thunderbird 115 „Supernova“. Oblíbený open source e-mailový klient projde jednou z největších designových změn ve své 20leté historii. Nové prostředí má vypadat lépe a příjemněji se ovládat.

Práce na nových funkcích a hlavních úpravách již mimochodem skončily minulý týden, 15. května tvůrci ohlásili „freeze“. Teď už se soustředí jen na ladění chyb.

Produktový manažer Ryan Sipes se pochlubil, že po pěti letech dorazí také nová ikonka. Tu znovu navrhl Jon Hicks, autor původního loga Thunderbirdu i Firefoxu. A to nové oba přístupy smíchá. Zůstává modrý pták objímající poštovní obálku, ale jasně se odkazuje na červenou pandu svírající zeměkouli.

Sipes navíc jen tak mimochodem oznámil, že vyjde také Thunderbird pro iOS. Na platformě, která si na nedostatek dobrých e-mailových klientů rozhodně nemůže stěžovat, ale dorazí až někdy v budoucnu. V tuto chvíli není jasné, jestli aplikace vznikne zcela od píky, převzetím a převlečením jiné aplikace, či snad převodem verze pro Android.

V minulosti totiž tvůrci slibovali zcela novou aplikaci i pro Android, ale loni vydaný klient se zakládá na K-9 Mailu, jehož vývoj ustrnul a Mozillu mu vdechla nový život.

Diskuze (13) Další článek: Fotografie ukazuje možnou podobu interiéru Cybertrucku. Uvnitř je stejně divný jako zvenku

Témata článku: , , , ,