Microsoft | Windows 11 | Windows Insider

Poslední letošní novinky pro Windows 11. Více indikace stavu OneDrivu a stabilnější Průzkumník

V období před svátky a koncem roku už tým kolem Windows velkou aktivitu vyvíjet nebude a říká to otevřeně. Poslední aktualizací pro rok 2022, která nabízí funkční novinky, se stává KB5020044 (build 22621.900). Jde o volitelnou aktualizaci pro Windows 11 22H2, kterou si můžete ručně nainstalovat ve Windows Update.

Pokud tak neučiníte, v ní přítomné nové funkce získáte spolu s pravidelnou servisní aktualizací 13. prosince. Na jaká vylepšení se můžete těšit?

  • Windows Spotlight už se propisuje do motivů. Když zajdete do Nastavení, najdete v něm jeden motiv s dynamicky se měnící tapetou, kterou dodává právě Spotlight.
  • Pokud si platíte za kapacitu navíc ve OneDrivu, ukazatel v Nastavení vás upozorní, že jste úložiště již téměř zaplnili. Můžete si případně dokoupit další prostor.
  • Grafický ukazatel v Nastavení vám také řekne, jaká je celková kapacita vašeho OneDrivu.

K tomu aktualizace přihazuje řadu oprav. Vývojový tým eliminoval příčinu toho, že někdy moderní aplikace nešly spustit. Zlepšil také stabilitu Průzkumníka, který přestal pracovat, když jste zavřeli kontextovou nabídku. Čili napravuje poměrně velké vady.

KB5020044 (1).png

Všechny výše uvedené novinky přináší rovněž Insiderská aktualizace KB5020035 (build 22623.1020). Navíc ještě podporuje nové typy hmatových displejů, jde mj. o APH Chameleon, APH Mantis Q40 a NLS eReader. Windows 11 dále firmám umožňují, aby svým zaměstnancům a zaměstnankyním posílaly zprávy, které se jim ukáží nad hlavním panelem.

Zdroje: Windows Insider Blog | Windows support

Diskuze (3) Další článek: Tesla dodala Pepsi první elektrický tahač. Pochlubila se dojezdem přes 800 km na jedno nabití

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,