Popcorn Time padl, YTS padlo… Pirátská scéna v chaosu

Pirátská scéna okolo populárního producenta filmů YTS a přehrávače Popcorn Time se už týden utápí v chaosu poté, co obě služby přestaly fungovat. Zatímco YTS údajně čelil útoku DoS, Popcorn Time opustili vývojáři a padla i doména popcortime.io.

567983739
Popcorn Time padl jen částečně, existuje totiž více odnoží. Bez YTS to ale bude složité.

Pád Popcorn Timu by zase tak velkou ránou nebyl, ve skutečnosti totiž existuje vícero podob – odnoží, takže když skončí jeden, jsou tu i další a to hlavně z tohoto důvodu, že kódy aplikace se šíří jako open-source.

Nejoblíbenější odnož sídlící na adrese Popcorntime.io tedy nejspíše definitivně skončila, ale aplikace je nadále dostupná třeba na adrese popcorn-time.se.

Jenže web samotný a aplikace nestačí. Mnohem závažnější je nedostupnost katalogu YTS, ze kterého čerpá filmy většina klonů Popcorn Timu.  Stávající adresa yts.to mlčí, i když tu jsou určité náznaky, že to není definitivní – třeba zprávička „Be Back Soon :)“ na adrese http://185.115.126.50 nebo ujištění, že se na problému pracuje, které se objevilo před pár dny třeba na Redditu a s doplněním, že znovuspuštění YTS po DoS může trvat nějaký čas.

Diskuze (11) Další článek: Ze Steva Jobse asi kasovní trhák nebude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,