Hry | Strojové učení | Podvod

Podvodníci ve hrách mají nový nástroj na bázi strojového učení. Zatím ho není možné detekovat

Podvádění v multiplayerových hrách je dlouholetý problém, který se ze strany vývojářů her řeší mnoha různými technikami a analytickými programy. Nejdále je nejspíše Steam, který ve hře Counter-Strike a dalších podvodníky odhaluje už od počátku a stále pokročilejšími metodami.

Nový program prezentovaný twitterovým účtem AntiCheatPD se však pyšní tím, že ho nelze odhalit. Zatím. Technologie funguje na bázi strojového učení, které rozpoznává jednotlivé protihráče v obraze a jakmile na ně najedete zaměřovacím křížem, okamžitě za vás vystřelí.

Právě analýza obrazu umožňuje, že tento program není možné snadno detekovat, protože neupravuje žádné herní soubory jako jiné podvodné programy. Program se zatím specializuje na postavy a fps hry, které je schopný v během jediného snímku v obraze detekovat. Podvodník si navíc může nastavovat různé druhy citlivost a dalších parametrů, které se zpětně promítnou do vstupu daného ovladače, myši či jiného druhu zařízení.

Další vychytávkou je, že program může běžet na jiném počítači se zachytávací kartou, takže analýza obrazu probíhá zcela na jiném hardwaru, což lze bohužel zneužít třeba i pro herní konzole.

Program je v základní verzi zdarma, v pokročilé pak za 50 dolarů. Lze ale očekávat, že se anticheatovací programy vývojářů přizpůsobí i pro tento druh podvodného softwaru a bude následovat souboj ve stylu vir-antivir.

Je nutné upozornit, že využití podvodného softwaru v multiplayerových hrách je po odhalení, které dříve nebo později vždy nastane, reflektováno tvrdými postihy zahrnující kompletní blokaci a zrušení účtů, takže můžete snadno přijít i o spousty nakoupených her.

Diskuze (15) Další článek: Nový život pro starý Chromebook. Jak místo Chrome OS nahrát Chromium OS alias CloudReady?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,