Twitter | Elon Musk | Podvod

Podvodníci na Twitteru se snaží zneužít omluvy Elona Muska. Z lidí tahají bitcoiny

Podvodníci nikdy nespí. Ani když jde o vážné téma, o kterém by se nemělo vtipkovat. Ihned poté, co se šéf Tesly a SpaceX Elon Musk v noci na středu omluvil za svůj podivný komentář na konto jednoho ze zachránců fotbalového týmu v Thajsku, podvodníci toho na Twitteru zneužili a začali předstírat, že jeho jménem rozdávají virtuální měny. Tahají přitom z lidí peníze.

Už to tu v minulosti bylo. Parta lidí na Twitteru předstírá, že je Elon Musk a má k tomu účet, který se tváří téměř jako ten pravý. Mírně odlišné je jen jméno (v tomto případě @Elomtusk) a absence modré verifikační značky. Pozornějšímu člověku sice dojde, že jde o fake, ale na internetu se tyto detaily dají lehce přehlédnout, čehož podvodníci zneužívají.

Tentokrát vyrukovali s tím, že když se tedy Musk omluvil, mohl by mít rozdávačnou a melancholickou náladu. Do diskuzí k jeho omluvě britskému záchranáři tak dávají odkaz na falešnou stránku, kde je pár řádků o tom, jak Musk dostal chuť rozdávat kryptoměny a uspořádat velkou soutěž o Teslu.

Princip podvodu spočívá v tom, že lidé mají na danou adresu poslat nějakou malou částku, aby příjemce znal adresu jejich peněženky. Na ni by pak měl poslat slibované bitcoiny nebo ethereum. Jenže člověku samozřejmě nic na oplátku nepřijde, protože je to celé nesmysl a útočník si na těchto malých částkách akorát nastřádá slušný zisk.

Zajímavé je, že lidé na tento podvod často naletí, což je důvod, proč se opakovaně na Twitteru vyskytuje. Sám Musk se přitom v minulosti vyjadřoval, ať lidé tyto výzvy ignorují, protože žádné kryptoměny rozdávat nebude. Touha po penězích bez námahy ale zřejmě mnohdy zastíní rozum.

Diskuze (3) Další článek: Chcete vysílat falešný signál GPS a zavést oběť do jiné ulice? Stačí vám 200 dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,