Rozšířená realita | HoloLens

Podívejte se, jak se dají s Hololens vytvořit virtuální monitory. Rozšíří plochu jednoho reálného

Hololens je náhlavní počítač pro rozšířenou realitu, který vyrábí Microsoft. Asi si ho jen tak nekoupíte, protože stojí 3 500 dolarů (75 tisíc korun bez daně) a prodává se výhradně firmám. Ale je to zajímavá technologická hračka, pro kterou vznikají zajímavé aplikace i obecnějšího charakteru. Jedna taková se teď objevila v Microsoft Storu - jmenuje se Mirage a umožňuje na pracovní stůl dostat virtuální monitory navíc.

Možná si řeknete, že to není nic nového – jako monitor přece funguje celé zorné pole Hololens a obsah oken systému Windows můžeme ukotvit  v podstatě kamkoli v prostoru. Jenže Mirage jde na to jinak a ukazuje možnosti rozšířené reality. K reálnému monitoru počítače na stole totiž dokáže přidat dva virtuální navíc, které jsou přitom pevně ukotveny v prostoru a v systému na reálném počítači se chovají jako dva další připojené monitory. 

Podívejte se na video:

Z videa se dá usuzovat, že se využívá nové verze Hololens 2, která nabízí lepší rozlišení a zorné pole. Pak se dá i o takovémto nasazení reálně uvažovat. Obraz ale samozřejmě nemůže být z principu tak jemný a stabilní jako na reálné obrazovce fyzického monitoru. Ale kdo ví, třeba takovýmto hybridním způsobem budeme za pár let postupně pronikat do světa rozšířené reality. 

[********************]  

image.png
image.png
image.png
image.png
image.png 
image.png
RE3ovzD.jpgRE3oya0.jpgRWtxRW.png
RWtfFl.jpg1566785671987.jpg68703_05_microsoft-hololens-now-available-costs-3500_full.jpg
RWtfJa.png
Diskuze (4) Další článek: Snapdragon 888 je nový čip pro špičkové mobily. Má technologii pro boj s dezinformacemi

Témata článku: , , , , , , , , , ,