Podíl Firefoxu kolísá kolem 8 %

Po raketovém nástupu Firefoxu po uvedení finální verze 1.0 měli někteří optimisté velmi smělé odhady, kolik procent trhu nakonec získá. Podle naměřených údajů to ale zatím vypadá, že se dostal Firefox na své maximum a teď už jen okolo této hodnoty kolísá.

V říjnu 2004 měl podíl okolo 2,69 procenta a začal stabilní nárůst, který se zastavil v červnu tohoto roku na hodnotě 8,71 procenta, což bylo historické maximum (tedy alespoň podle měření společnosti NetApplications). V červenci ale opět spadl na 8,07, v srpnu opět vyskočil na 8,27, ale v září se propadl až na hodnotu 7,55 procenta. Internet Explorer se mezitím pohyboval mezi hodnotami 86 a 87 procent, přičemž v září to bylo 86,9 procenta.

Podle některých zdrojů je dokonce možné, že dřívější hodnoty Firefoxu byly mírně zkresleny dalším prohlížečem, Netscape 8.0, který se identifikoval jako Firefox, zatímco novější verze už to nedělá. Podobným způsobem lze ale zase na druhou stranu napadnout i výsledky Internet Exploreru kvůli prohlížeči Opera.

Zdroj: Betanews

Diskuze (87) Další článek: eBay vylepšuje bezpečnost plateb prostřednictvím brány VeriSign

Témata článku: , , , , , , , , , , ,