Počasíčko

Kde byste hledali předpověď počasí pro 16 českých měst a v češtině? Přece v podzemí!
Co neudělá někdo u nás, musí za nás vyrobit cizina, přesněji slunná Kalifornie. Zpravodajský server pro počasí Weather Underground nabízí předpovědi nejen pro všechna americká, ale i pro řadu měst na celém světě. Jen z české republiky je tam 16 měst (měřících míst): Brno, Červená, České Budějovice, Cheb, Churáňov, Holešov, Kočelovice, Kostelní Myslová, Liberec, Lysá hora, Milešovka, Ostrava, Praha-Libuš, Praha, Přibyslav a Ustí nad Orlicí. Navíc veškeré informace jsou možné i v češtině, tady je například potřebný český stav pro Českou republiku.

Informace k vám ovšem mohou proudit automaticky a dokonce si můžete dát odkaz s aktuálním počasím i na svou vlastní stránku. Obrázek zde například ukazuje aktuální hodnoty pro Brno, kde sídlíme. Chcete-li do svých stránek začleňovat textové informace, můžete si předplatit pravidelnou hodinovou dodávku čerstvých informací za 50 dolarů měsíčně. Pak si vše můžete profiltrovat a upravit do potřebné podoby.

Kromě aktuálního stavu na stránkách najdete i předpověď, v nabídce jsou rovněž satelitní mapy a dost dalších informací, které rádi využijete.

Server doporučuji nejen každému, koho zajímá počasí, i ty, kteří nevstávají od počítače, snad zaujmou informace o blížících se bouřkách a tak hrozícímu vypnutí drahocenného proudu. Rozhodně jej ale doporučuji obecným zpravodajským serverům, které mohou svých stránek vložit alespoň anglický obrázek s počasím, nejlépe si ale předplatit předpověď počasí a vkládat ji do svých stránek.

Váš názor Další článek: Přehřívání: starý známý problém se znovu objevuje u čipů Intel

Témata článku: , , , , , , , , ,