Hudba, filmy, seriály | Reklama

Plex nabízí streamované filmy, seriály a dokumenty zdarma. Bude však zobrazovat reklamy

Plex oznámil spuštění bezplatné služby pro streamování filmů, televizních seriálů a dokumentů. V jeho nabídce najdete snímky od významných studií, jako jsou MGM či Warner Bros, ale i menších nezávislých producentů. Uživatelé se však musí smířit s „nepřeskočitelnými“ reklamami, které budou zobrazovány před a během přehrávání.

Hned na začátek musíme uvést důležitý fakt: ačkoli je bezplatný Plex k dispozici i v Česku, nabízená videa nemají český dabing ani titulky. Pokud ale ovládáte angličtinu, určitě si přijdete na své – v seznamu najdete tisíce titulů, počínaje filmy, přes seriály a hudební dokumenty, až po muzikály a další žánry. Mezi filmy ale pochopitelně nečekejte nějaké „áčkové“ hity, takové by jen reklama nezaplatila, a tak zůstávají za branami placených videoslužeb. Plex se ale může stát náhradou či doplňkem běžného televizního vysílání pro nenáročné diváky. 

Bezplatný Plex téměř po celém světě

„Ode dneška bude Plex poskytovat více obsahu v mnoha zemích než jakákoli jiná bezplatná streamovací služba,“ uvádí provozovatel v příspěvku na blogu. Obsah je streamován v rozlišení 1080p a jednou z výhod služby je synchronizace mezi zařízeními. Můžete tak například zhlédnout první část videa na tabletu a poté pokračovat na počítači tam, kde jste skončili.

Firma deklaruje, že chce nabídnout co nejvíce zábavy ve vysoké kvalitě, avšak ve srovnání s kabelovými televizemi míní svým klientům zobrazovat pouze třetinu reklam. Do budoucna chystá další vylepšení, jako je podpora cizojazyčných titulků či seznam zhlédnutých položek.

Ačkoliv existuje spousta podobných služeb, Plex je jedinečný svou širokou dostupností. Na rozdíl od řady konkurentů nabízí většinu svého obsahu v přibližně 220 zemích po celém světě. Díky tomu se stává největší platformou pro streamovaná videa podporovanou reklamami – pokud tedy nepočítáme YouTube, kde obsah vytvářejí uživatelé.

Jak na bezplatný Plex?

Chcete-li vyzkoušet, co bezplatný Plex nabízí, stačí otevřít úvodní stránku a zde klepnout na tlačítko Sign up. Následně si založíte účet, ke kterému se budete přihlašovat e-mailovou adresou a heslem, účtem Google nebo účtem Facebooku.

Po úspěšné registraci se ocitnete v uživatelském rozhraní, kde jsou zobrazeny nejoblíbenější a doporučené filmy. K dispozici je postranní nabídka, přes kterou můžete přepínat mezi kategoriemi, a samozřejmě nechybí vyhledávání.

U jednotlivých titulů jsou kromě náhledového obrázku informace o délce, kvalitě videa, dostupných zvukových stopách a titulcích. Klepnutím na náhled spustíte přehrávání v přehrávači, disponujícím všemi obvyklými funkcemi, včetně posunu v čase nebo vytváření seznamů.

Bezplatný tarif nevyžaduje po uživateli žádné závazky – nebudete tak muset zadávat osobní údaje ani číslo platební karty. Plex hodlá vydělávat na reklamách, které přehrává před zahájením přehrávání a během několika „reklamních pauz“.

Diskuze (7) Další článek: Intel sehnal další silné partnery na vývoj „umělého mozku“. Staví počítač se 100 miliony neuronů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,