Warez | BitTorrent | Pirátství

Pirátské doupě fungovalo bez jediné reklamy. Když došly peníze, komunita o ně začala žadonit

Před necelým rokem se na scéně objevil pirátský vyhledávač SkyTorrents, který se rozhodl, že nebude obalený žádnou kontroverzní reklamou. Vzhledem k tomu, že tradiční reklamní systémy a reklamní zadavatelé warezové weby z etických důvodů ignorují, většina torrentových katalogů si vydělává zobrazováním často problematických bannerů, z nichž některé mohou obsahovat i malware.

Právě z toho důvodu SkyTorrents tuto cestu odmítl a doufal, že mu na provoz přispějí nejvýše jeho uživatelé. Web se díky čistotě brzy vyšvihl mezi nejnavštěvovanější pirátské stránky, jenže tím pádem vzrostly i účty za náročný hosting a zdroje peněz brzy vyschly.

Nakonec to došlo tak daleko, že sami návštěvníci podle TorrentFreaku žadonili, ať provozovatel reklamu přeci jen nasadí. Ten byl však zásadový, a když peníze došly definitivně, minulý týden provoz ukončil.

Zájemci si nicméně celý SkyTorrents mohou stáhnout – balíček v 7-zipu se všemi jeho torrenty, kterých je mimochodem něco málo přes 15 milionů, nicméně zabírá úctyhodných 476 GB!

Diskuze (7) Další článek: Coinbase loni vydělal miliardu dolarů, půlku z toho v prosinci. Letos zatím skomírá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,