Hudba, filmy, seriály | Warez | Pirátství

Piráti mají utrum. Skončil web Topserialy.to i videoservery s nelegálním obsahem

Populární slovenská stránka s nelegálním videoobsahem, TopSerialy.to, nečekaně ukončila svou činnost. Zároveň zrušila i svou facebookovou stránku. Zrušeny totiž byly i streamovací servery, odkud služba vkládala veškerý obsah.

Na webu provozovatel udává jen strohé vysvětlení. Je jím ukončení provozu serverů Openload, Streamango, VeryStream a RapidVideo, na kterých byl nahrán nelegální obsah. TopSerialy.to ho následně na svůj web vkládaly přes embedovaný přehrávač.

88f23355-9cdd-4c76-9681-49a2d8c68a41 
Na Topserialy.to naleznete pouze strohé oznámení o ukončení provozu.

"Vzhledem k faktu, že všechny odkazy na videa byly z těchto zdrojů, jsme se rozhodli ukončit provoz i my," oznámil provozovatel.

Ukončení činnosti serverů Openload a Streamango, které umožňovaly nahrávání obsahu a jeho vkládání na jiné weby, dosáhla protipirátská organizace ACE (Alliance for Creativity and Entertainment). Informoval o tom portál Torrent Freak.

Problémy mají i jiné weby

ACE uvádí, že jen samotný Openload měl ve Francii, Německu a Rumunsku více než tisícovku serverů a sloužil jako úložiště pro 72 % podobných stránek zaměřených na sdílení nelegální šířeného videoobsahu.

Aliance novinku označila za své „další velké vítězství". Provozovatel serverů Openload a Streamango má navíc zaplatit významné, blíže nespecifikované, odškodné. Jen před pár dny přitom skončila i platforma RapidVideo. Také se tak stalo na základě tlaku tvůrců obsahu.

Problémy mají i další české a slovenské stránky s podobným zaměřením, jako TopSerialy.to. Portál SledujSerialy.to aktuálně také nefunguje. Provozovatel ale ve zprávě na webu ujišťuje, že stránka prozatím nekončí, jen zaznamenává přetížení serverů.

Konkurenční web Bombuj.tv prozatím funguje, jiné je to však s přehráváním mnoha videí. Ačkoliv tak některé stránky nadále fungují, pro návštěvníky je mnohem důležitější právě zmíněný konec významných úložišť obsahu.

Kde legálně sledovat filmy na internetu?

Diskuze (67) Další článek: Aktualizováno: Elon Musk odchází z Twitteru. Má přitom 29,1 milionu followerů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,