Byznys | Web

Piano na Slovensku končí. Společné předplatné za internetový obsah vydrželo pět let

Systém Piano pro jednotné platby za internetový obsah ve více médiích na Slovensku skončí, informuje Živé.sk. Unikátní způsob zpoplatnění internetového obsahu byl spuštěn před pěti lety a umožňoval provozovatelům webů nasadit tzv. pay wall, neboli sekci placeného obsahu. Uživatel internetu přitom platil jen jedno předplatné, za které se mohl podívat na placený obsah více webů. Tržba se pak rozdělovala podle návštěvnosti.

Služba se přestane nabízet do konce roku, z nabídky již zmizela možnost pořízení ročního předplatného. Jak si služba stojí, to se přesně neví, své hospodaření provozovatel nezveřejňuje.

Piano bylo spuštěno v roce 2011 na Slovensku a přidala se k němu řada vydavatelů. Postupně však ze systému weby odcházely. Služba samotná ale budila zájem a získala investory. Postupně expandovala do Slovinska a Polska a aktivity později sloučila s podobně zaměřenými systémy Press+ a Tinypass.

Zapojené weby přejdou na vlastní řešení, nebo od placeného obsahu upustí. Bližší informace si můžete přečíst na Živé.sk.

Diskuze (4) Další článek: Japonci vyrobili prvního humanoidního robota, který se dokáže potit. Díky tomu je až 3× efektivnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,