Technologie | Crowdfunding

Piano Hi-Lite je chytrý gadget, se kterým se naučíte hrát na klavír

Máme tu zas jeden zajímavý technický nápad z Indiegogo, jehož tvůrci už od natěšených zájemců vybrali přes čtvrt milionu dolarů. Slouží k výuce hry na klavír a jmenuje se Piano Hi-Lite.

Zařízení vypadá jako dlouhý pruh LED světel, který se připevní ke klavíru standardní velikosti a vizuálně znázorňuje, kde máte hrát a kdy. Gadget ovšem používá laserovou technologii pro zpětnou vazbu, aby zaregistroval pohyb kláves.

Věcička se propojí tabletem či chytrým telefonem prostřednictvím bluetooth nebo kabelu. Na displeji můžete sledovat notový zápis, přímo nad klaviaturou pak světelné značky, jakou klávesou právě máte hrát. Aplikace přitom sleduje, jak se vám daří a může například přizpůsobovat rychlost vašim schopnostem. Lze také například nastavit, že se bude předpis zastavovat vždy ve chvíli, než stisknete správnou klávesu. Jedná se prý o velmi účinnou metodu výuky hry.

Piano Hi-Lite v současné době vyjde na 269 dolarů , tedy necelých 6 000 Kč. K dodání je prakticky okamžitě. Firma The One stojící za výrobou totiž není nějakým zcela čerstvým startupem, první verzi svého Piano Hi-Lite úspěšně nabídla již v roce 2015.

Diskuze (6) Další článek: Nový test dokáže odhalit nejranější stadia 8 různých typů rakoviny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,