Philips uvedl monitor ErgoSensor který vás upozorní na špatné držení těla

Nejrůznější druhy senzorů jsou nejen v mobilních zařízeních, ale začínají se objevovat i v dalších zařízeních, včetně například 3D monitorů bez brýlí. Philips se ale zaměřil na trochu jinou věc.

Nový monitor ErgoSensor od Philipsu totiž obsahuje senzor, který dokáže snímat vaše tělo, respektive hlavu a v případě špatného držení (například po chvilkové práci a postupné změně sezení) vás upozorní. Většina uživatelů si totiž přechod od správného držení těla ke špatnému ani neuvědomuje, systém detekce tak může být výbornou pomůckou, jak udržovat stále „zdravé“ držení těla při sezení.

241P4LRYEB_00-COP-global-001_highres.jpg 
Senzor hlídá několik stavů

Monitor také hlídá čas strávený u monitoru a upozorní na pravidelné přestávky, nebo nesprávnou vzdálenost. Senzor je na 24″ monitoru umístěn jako u běžných webkamer, panel má Full HD rozlišení, LED podsvícení a kontrast 1 000 : 1.

241P4LRYEB_00-_FP-global-001_highres.png 
Philips ErgoSensor s Full HD rozlišením

Připojit ho lze pomocí DisplayPortu, DVI a VGA, obsahuje i čtyřportový USB 2.0 hub a integrované reproduktory. Samozřejmostí je podpora VESA standardu. Spotřeba v ekonomickém módu je průměrně 12,3 W. Cena zatím nebyla uvedena.

Diskuze (12) Další článek: V případu mladíka, který prodal svou ledvinu za iPad, padla obvinění

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,