YouTube | Rekordy

PewDiePie jako první youtuber dosáhl hranice 100 milionů odběratelů

Nejpopulárnější Youtuber s přezdívkou PewDiePie, jehož skutečné jméno je Felix Kjellberg, dosáhl významného milníku na nejpopulárnější videoplatformě Youtube. PewDiePie se stal prvním samostatným Youtuberem, který má na svém účtu přes 100 milionů odběratelů. Této hodnoty dosáhl za necelých deset let, protože na Youtube si kanál založil v dubnu roku 2010.

Jeho obsah prošel mnoha změnami a kontroverzními momenty, největší nástup v počátcích zajistilo vtipné komentování při hraní her, které bylo v té době ještě v plenkách. Postupně se začal více soustředit i na obecné komentování a vytvořil různé pořady například ve spojení s meme a dalšími fenomény. Natočil několik vtipných hudebních klipů a dalších formátů reflektující aktuální trendy.

V posledních měsících byl známý jeho nadnesený „boj“ s indickým hudebním kanálem T-Series (ve stylu Vevo), kdy se počet odběratelů velmi rychle zvyšoval. V tom mu pomáhala i řada věrných fanoušků, kteří platili billboardy, hackovaly tiskárny a další zařízení, přemlouvaly rodiče a podobně, jen aby PewDiePie stále zůstal jedničkou.

Rekordu bylo dosaženo v období vypuštění videa z čerstvé svatby z 19. srpna, kdy si vzal přítelkyni Marziu, se kterou je už od roku 2011. V té době PewDiePie oslavoval teprve 10 tisíc odběratelů a nic nenasvědčovalo, že by se stal takovou hvězdou. Nejpopulárnější videa jsou vtipné disstracky Bitch Lasagna a Congratulations s celkem 213 miliony, respektive 139 miliony přehrání.

Diskuze (23) Další článek: Neinstalujte na své drony raketomety. Je to nebezpečné, varují americké úřady

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,