Pět nejlepších torrentových klientů

Stahování dat z internetu prostřednictvím torrentových sítí je stále velice populární. K tomu je zapotřebí disponovat klientem, který je efektivní, funkční a stabilní. Jaký je ten nejlepší?
Kapitoly článku

Transmission

Druhým nejoblíbenějším a nejčastěji zmiňovaným klientem na fóru se stal Transmission. Jedná se o aplikaci, která je dostupná na Mac OS X a mnoha různých linuxových distribucích, ovšem není standardně dostupný na Windows, i když jsou možnosti, jak jej tam dostat. Je typický svou jednoduchostí a přehledností, mnoho uživatelů si na něm chválí krom jiného třeba stabilitu a spolehlivost ve vývoji.

trans1.png

Transmission také neotravuje žádnými nástrojovými lištami, vyskakujícími či flashovými reklamami, nezadržuje si nejlepší funkce pro placenou verzi, která prostě neexistuje, nabízí plné šifrování a spoustu dalších věcí.

trans2.jpg

Velkým podporovatelem Transmission na fóru byl honza.skypala, který jej má puštěný na svém NAS, takže stahuje nezávisle na spuštěném počítači, přes webové rozhraní se může ke klientu dostat odkudkoli. Podporuje jej i mike2000, kterému se Transmission nezdá tak přeplácaný jako µTorrent.

Stáhnout Transmission, bezplatný

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,